På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Karlstad med bebis - soliga dagar!

Karlstad med bebis - soliga dagar!

Ediths första hotellnätter spenderades i soliga Karlstad. Vill nog minnas att det regnade en skvätt också men det är glömt nu. Karlstad är en av Sveriges trevligaste städer att besöka tycker jag, även om det finns många som är besöksvärda. Fin stadsbild med stora gågator, tillräckligt höga hus för att vara "stad" men ändå ombonat. All möjlig shopping inom ett par kvarter, en del trevliga restauranger och fina promenadstråk. 

Vi bodde på Good Morning Hotel och rummet imponerade med perfekt barnvagsparkering. Vi installerade oss direkt med skötplats, mathörna och förberedde diskplats, såklart, och Edith sov gott sina första hotellnätter. Första natten hon alls sov hela natten (allt är relativt, men 22-05 kanske) var ett par veckor innan utflykten till Karlstad när vi sov första natten borta - hos vännen i Uppsala. Man vet aldrig vad som funkar... Hotellet bjöd inte på någon lyx av något slag, frukosten var okej och inte så mycket mer men det var fräscht och funktionellt. Fanns ingen vattenkokare på rummet men vi fick upp en direkt när vi ringde receptionen  och alla i personalen var trevliga mot oss. 

Anledningen till vår Karlstadsutflykt var pappans studier och jag och Edith fick därför spendera delar av dagarna på egen hand. Vi roade oss med shopping och promenader, att spana in lekplatser och Ediths första museibesök. Just museibesöket blev något av en besvikelse, främst på grund av att jag inte läst på innan - Värmlands muesums fasta utställning var stängd. Och de tillfälliga utställningarna (om Lilla Anna och Långa farbrorn samt en fotoutställning) imponerande inte tyvärr (men butiken var fin!). Imponerade gjorde däremot lekplatsen precis utanför museet! Hela udden ut i Klarälven är värd en promenad men lekplatsen är fantastiskt fin! Kan klart rekommenderas för ett besök av leksugna barn. 

Värmlands museum

Värmlands museum

En riktigt trevlig stad - perfekt storlek för ett par dagars upptäcksfärd! Det enda som talar mot just barnvagnspromenader är gatstenen. Den är lite knepig just här tycker jag och man hamnar därför lätt i cykelbanorna som är släta och fina. Smarrigaste maten hittade vi på Happy Kitchen (sushi) och Ankdammen nere i hamnområdet. Och så fick vi bästa avslutningen på resan - en stationsvärd värd namnet - med tydlig information om var alla skulle stå på perrongen redo att stiga på rätt vagn! 

/Camilla

 
Långweekend i Warszawa - med bebis i magen

Långweekend i Warszawa - med bebis i magen

Incheckade på The Square, Köpenhamn

Incheckade på The Square, Köpenhamn