På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Kryssning med barn: Geiranger, Norge

Kryssning med barn: Geiranger, Norge

Den tidiga sommarkryssningens absoluta höjdpunkter var seglingarna genom fjordarna till Flåm och Geiranger. Det var så mäktigt och vackert! Trots dimma, lite ruggigt väder och småregn. Den dag som spenderades i Flåm var vi alla lite småkrassliga och vi nöjde oss därför med en liten promenad i hamnen och med att njuta av utsikten från fartyget. I Geiranger njöt vi desto mer. Emil tog en längre vandring upp i bergen medan jag och Edith promenerade omkring och njöt av utsikten vid Geiranger Fjord Center. Vi hade vagnen med oss och Edith slog rekord i sovtid på dagtid, men annars hade vi nog tagit med henne i selen och vandrat lite tillsammans. Oerhört vackert var det - bilderna kan inte göra miljön rättvis men här kommer ändå ett gäng försök! 

Utsikt mot Geirangerfjorden

Utsikt mot Geirangerfjorden

Insegling till Geiranger

Insegling till Geiranger

Utsegling från Flåm

Utsegling från Flåm

Geiranger

Geiranger

Geiranger

Geiranger

Hotell i Flåm

Hotell i Flåm

Sommar i Flåm

Sommar i Flåm

I Geiranger låg vårt fartyg vid ankar och vi fick åka tenderboat (de använde de mer avancerade livbåtarna) in till kaj. Inga som helst problem med vagn och bebis - mysigt och gungade inte så mycket som jag förväntat mig! Vi åker gärna tillbaka till Geiranger. Flåm var lite väl litet, även om där finns en tågsträcka som nog är spännande att testa på - en av världens högsta lutningar som jag förstod det. Men i Geiranger skulle vi inte ha problem att sysselsätta oss ett par dagar. Vackra vandringsleder, en camping som ligger helt underbart nere vid vattnet/hamnen/byn och flera matställen. Det vore härligt att uppleva de mäktiga bergen och fjordarna lite närmare - även om det var häftigt att segla in på ett högt fartyg för att man fick bra överblick så vore det fint att kanske paddla kajak eller kanot och verkligen uppleva hur enormt branta klippväggarna är och hur stort allting är. Det får bli lite längre fram - utan barnvagn!

 // Camilla

 
Tips om Vaxholms hembygdsgårdscafe

Tips om Vaxholms hembygdsgårdscafe

Långweekend i Warszawa - med bebis i magen

Långweekend i Warszawa - med bebis i magen