På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Incheckade på Check In Jerusalem, Jerusalem

Incheckade på Check In Jerusalem, Jerusalem

Så gott vi har sovit! Alla tre, dessutom, för första gången på flera veckor. Till plinget av spårvagnarna nere på Jaffa Street, värmefläkten som susar lite lagom och på väldigt sköna kuddar. 

Check In Jerusalem är ett lägenhetshotell och vi bokade som vanligt via Booking.com. Av en vän fick vi lite hjälp att välja var i Jerusalem vi ville bo, inte helt lätt det där tycker jag men läget är känns mycket bra med närhet till både Mahane Yehuda (populär matmarknad) och gamla stan. Jaffa Center är närmaste station med spårvagnen, ett stenkast bort. Boende i Jerusalem är inte jättebilligt och vi betalar strax över 1000:- per natt, men då ska det tilläggas att man kan bo fler här i lägenheten än vi gör.

Snyggt kök! Spis, micro, ugn, frys och stor kyl finns också.

Snyggt kök! Spis, micro, ugn, frys och stor kyl finns också.

Vår lägenhet är stor med ett sovrum, ett badrum med badkar och kombinerat kök/vardagsrum med bäddsoffa. På förhand hade vi bett om en spjälsäng, den var lätt att sätta ihop och Edith sover väldigt gott i den. Vi har balkong och köket är välutrustat. Dessutom finns en tvättmaskin! Detta faktum föranledde nästan halverad klädpackning för oss eftersom vi nu kommer kunna tvätta ordentligt innan vi reser vidare för resans sista fyra nätter i Tel Aviv på fredag.

Lägenhetena är ganska flashiga men samtidigt lite sådär standard-slitna som de ofta är i stora delar av världen - man har inte direkt brytt sig om att fixa till dörrarna (som har brännmärken) men har häftiga designerlampor. Edith älskar att bo här och springer runt runt och leker med allt - från glasbord till Duplot vi hade med hemifrån.

Personalen är trevlig, läget är som nämnt utmärkt och det är fräscht överlag. Åtminstone inomhus - det har eventuellt varit strejk bland sopåkarna här i staden för det är kaos rent skräpmässigt på utsidan! 

Vardagsrum och balkong

Vardagsrum och balkong

// Mamman på resa

 
Incheckade på Dizengoff Avenue Boutique Hotel, Tel Aviv

Incheckade på Dizengoff Avenue Boutique Hotel, Tel Aviv

Gott nytt år!

Gott nytt år!