På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Incheckade på The Square, Köpenhamn

Incheckade på The Square, Köpenhamn

Efter en ganska stökig avslutande natt på kryssningen var det riktigt skönt att checka in på mys-lyxiga The Square vid rådhuspladsen i Köpenhamn bara ett par timmar efter att vi stigit av båten. Vädret var som upplagt för en heldag på rummet med tv och wi-fi häng (blandat med att övningssitta, övningsstå och oavbrutet vända sig förstås för Ediths del). Lite indisk mat till lunch klämde vi in innan (på Guru) - och ett besök på Hamleys kunde vi inte heller hoppa över. Men sen så, vila i sängen och läsa ikapp sig på internet lite. Vi behövde en lugn dag i en stilla miljö kände vi.

Edith - första sängtestare

Edith - första sängtestare

Något av det bästa med att bo på hotell med mysiga och fräscha rum, tycker vi, är att man vill spendera en del tid där. Därför myser vi ofta till det lite extra, köper hämtmat som vi sedan äter i sängen, beställer ibland roomservicefrukost och sådär. Så värt, och att äta middag i sängen är ju något man inte gör så ofta hemma så det är verkligen semesterkänsla för oss. Nu håller vi ju oss förstås inte på hotellrummet hela semestrarna förstås, men någon gång ibland så.

Rummet var stort och bra, med dubbelsäng och plats för Ediths sovplats, skrivbord och soffa med bord. Stort och fräscht badrum med badkar och rymlig garderob. Nu packade vi ju inte upp allt så här för ett dygn, men efter vår vecka i en liten insideshytt kändes ett så stort hotellrum som en hel våning! Underbart fluffiga täcken också - som att sova i ett moln!

Strøget - juicebar

Strøget - juicebar

Bättre läge är svårt att hitta i Köpenhamn, bara några minuters promenad från huvudbangården, tivoli och Strøget. Vi bokade via Hotwire denna gång - en sida där man inte vet vilket hotell man bokar utan går på hur många procent av tidigare gäster som rekommenderat hotellet och samlat betyg på tripadvisor. Erfarenheten har lärt oss att man inte bör boka något som har lägre rekommendation än 85%. Bäst funkar det i större städer då man väljer vilka stadsdelar man vill bo i och får erbjudanden med billigare rum på lite finare hotell i jämförelse med att boka via booking eller någon annan site. Klart värt ett försök om ni, som vi ibland, har beslutsångest om vilket hotell som ska väljas!

Stående kvällsnöje - Flaskdiskning

Stående kvällsnöje - Flaskdiskning

// Camilla

 
Karlstad med bebis - soliga dagar!

Karlstad med bebis - soliga dagar!

Kryssning med barn: Bergen, Norge

Kryssning med barn: Bergen, Norge