På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Incheckade på Dizengoff Avenue Boutique Hotel, Tel Aviv

Incheckade på Dizengoff Avenue Boutique Hotel, Tel Aviv

Efter en lite meckig bussresa från Jerusalem (Tel Avivs busstation en fredag är inget för den lättstressade!) och en kort sväng med lokalbussen kunde vi igår checka in på Dizengoff Avenue Boutique Hotel i Tel Aviv. Betydligt mindre rum än den lägenhet vi hade i Jerusalem, men såväl ett litet pentry som Ediths säng får plats utan problem.

Dizengoff Avenue är ett litet och personligt hotell. Personalen är väldigt hjälpsam och vi blir väl omhändertagna - bjudna på frukt, choklad och så. Varje kväll är det dessutom gratis vin i foaljen! Varje rum är uppkallat efter och designat utifrån ett område/en stadsdel i Tel Aviv. Vårt utifrån Rothchild Avenue, som benämns som Financial District i den lilla bok man fick vid incheckningen. Fräscht och fint - men badrummet kunde haft lite bättre planering och AC:n kunde varit lite mer effektiv.

I boken man fick vid incheckningen kan man läsa om alla stadsdelar och hur man tar sig dit - till fots eller med buss

I boken man fick vid incheckningen kan man läsa om alla stadsdelar och hur man tar sig dit - till fots eller med buss

Så här långt är vi oerhört nöjda med läget - Dizengoffgatan är fylld av caféer, restauranger och affärer och fem minuters promenad bort ligger Gordon Beach. Flera bussar stannar i närheten och det är gångavstånd till Ha Yarkon Park vilket passar oss perfekt. 

Ingen frukost finns på hotellet, men de samarbetar med (man får 10% rabatt) fyra caféer i närheten - kul koncept tycker vi och roligt att variera sig. Fint med CNN och Skynews på tvn, wi-fi finns men svajar lite. Efter ett besök på Rothchild blvd kan vi konstatera att fototapeten på väggen verkligen är därifrån - stiligt!

En note to self för framtida hotellbokning är dock - kul att bo nära en huvudgata, men kanske ett snäpp bort nästa gång. Här är EXTREMT lyhört och helgen på gatan är minst sagt livlig!  

// Camilla

 

 

 
Bästa resorna - månad för månad

Bästa resorna - månad för månad

Incheckade på Check In Jerusalem, Jerusalem

Incheckade på Check In Jerusalem, Jerusalem