På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Långweekend i Warszawa - med bebis i magen

Långweekend i Warszawa - med bebis i magen

Warszawa. Staden vars namn jag har oerhört svårt att lära mig stava till.

Sommaren 2016 var en sommar då vi fokuserade mest på att spara pengar, flyttpacka, jobba, planera och så småningom verkligen flytta till vårt drömboende. En lite europeisk semesterresa blev det dock: med goda vänner åkte vi under midsommar till Warszawa. Vi var borta ganska länge i jämförelse med de stadssemestrar jag gjort tidigare men hade trevliga - om än något varma - dagar. Vi reste ut onsdag morgon och hem söndag kring lunch. Från och till Skavsta i Nyköping, med lågprisbolag (minns inte riktigt vilka). Det kändes som en bra idé när vi bokade och vi inte visste att jag skulle vara gravid vid tillfället - när det väl begav sig reste vi till Skavsta redan på tisdagskvällen och sov över där för att slippa gå upp vid 3.30 och få en lååång illamåendemorgon. Således blev det billiga flyget inte så billigt som planerat.

Warsaw by night

Warsaw by night

Nog om Skavsta flygplats, som minst sagt lämnade lite att önska såväl fräschhetsmässigt som säkerhetsmässigt. Warszawa var desto trevligare! Vi bodde på Campanile Varsovie  som var fräscht, modernt och låg bra till. Kanske lite långt från gamla stan om man vill hänga där mycket, men det var lätt att ta sig runt med spårvagn och tunnelbana. Warszawa var betydligt modernare än vad jag hade förväntat mig, i delar av stadskärnan. En dag åkte vi ut någon mil utanför stadskärnan för att besöka en marknad och där var det betydligt mer nedgånget. Inne i själva stadskärnan fanns däremot såväl flashiga barer som stora köpcenter. Inte helt förvånande såklart, det är ju ändå en stad med över 3 miljoner invånare i storstadsområdet.

Resans höjdpunkter var flera, bland annat att vi på förhand hade bokat bord på populära restauranger (dvs ställen med bra omdömen på Tripadvisor). Alla restauranger vi bokade in oss på var bra, men mest spännande var Senses med helt fantastiska matkreationer. Allt var inte supergott, men allt var spännande. Vi valde en 7-rätters set-menu om jag inte minns fel men det var i själva verket närmare 20 serveringar med alla mellanrätter och överraskningar.

Andra restauranger vi besökte var Der Elefant - väldigt hipster men god mat - Polska Rozana - mysigt och gott - och Butchery and Wine - gott men lite svårt att hitta.

Vi promenerade i flera fina parker, i gamla stan såklart och besökte Upprorsmuseet. Bäst var nog dock den guidade turen vi gick på med Free Walking Tours! Vi valde temat Warsaw at War och hade nog gått på ytterligare någon om det inte hade varit så fruktansvärt varmt! Jättebra guide, gratis om man vill men vi liksom de flesta andra betalade dricks i slutet. Men värmen. En klar lärdom från den här resan är väl att betänka inlandsklimat vs. kustklimat för sommarresor. Vi var inte riktigt förberedda på 37 grader i skuggan utan vind så det blev ganska mycket vila med sval dryck, så att säga. Hade inte varit optimalt med en liten bebis-Edith men nu höll hon ju sig i magen!

// Mamman

Kryssning med barn: Geiranger, Norge

Kryssning med barn: Geiranger, Norge

Karlstad med bebis - soliga dagar!

Karlstad med bebis - soliga dagar!