På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Flashpacking - ett sätt att resa

Flashpacking - ett sätt att resa

Förra våren, när jag blev sugen på att starta en reseblogg, började jag scanna internet efter bra resebloggar att inspireras av. En av de första bloggarna jag verkligen fastnade för var Fantasiresor. Inlägget som direkt fick mig att känna att det här är en blogg för mig att följa var reflektionen kring Flashpacking - ett sätt att resa.

Som kontrast till backpackern är flashpackern en person med lite mer pengar, lite mindre tid och som vill upptäcka och uppleva, men för den sakens skull inte tumma allt för mycket på komforten. Detta är verkligen jag. Kanske har jag aldrig varit någon riktig backpacker överhuvudtaget, men oavsett så är det en flashpacker jag är idag. En flashpacker med småbarn, kanske ska tilläggas. För även om jag inte tycker att Edith har påverkat mitt och Emils resande i särskilt stor utsträckning så här långt, känner jag mig absolut mer öppen för att bo enklare och billigare och resa lite mer obekvämt när hon blir några år äldre. Bara att inte behöva ordna med välling, blöjbyten och bilstolar kommer underlätta en hel del i det avseendet tänker jag mig. 

För mig är resor lite för härligt för att det ska vara värt att inte ha varmvatten i duschen, äta samma billiga mat varje dag och sova dåligt i fuktiga sängar. Nej, att resa är för mig att uppleva. Och upplevelsen av ett härligt hotellrum med en skön säng med fluffiga täcken och härliga kuddar, god mat och gott att dricka och möjlighet att upptäcka allt i vår egen takt - det förstärker allt det där andra man upplever när man är iväg. Trots det känns det helt rätt för mig att resa med ryggsäck, välja tåg före taxi och kika efter var lokalborna äter sin middag. 

Så här är det för mig, hur är det för dig?

// Camilla

Israel med barn - Sabbat i Tel Aviv

Israel med barn - Sabbat i Tel Aviv

Israel med barn - Budget och packning

Israel med barn - Budget och packning