På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Drömmen om Playmobil fun park

Drömmen om Playmobil fun park

 (Bild från Playmobil Fun Park hemsida)

Jag riktigt längtar tills Edith är så stor att hon kan uppskatta nöjesparker! Då ska vi åka till Playmobil Fun Park i Zirndorf. Jag hoppas att det är så roligt där som det ser ut. Mig veterligen känner jag ingen som varit där, men jag minns att jag velat åka dit ända sedan jag var barn och lekte med Playmobil dagarna i ända. Pappan i den här familjen är inte riktigt lika taggad som jag, men efter att vi köpt över 8 kilo Duplo på loppis härom helgen behöver han i varje fall inte vara rädd att jag enbart ska låta Edith leka med Playmobil som uppladdning.

Prisvärd entré tycks det, 11 euro för barn över tre år och vuxna. Och jag gillar att turista i Tyskland. Enkelt att hitta runt, bra och prisvärd mat på många ställen och prisvärt boende. En resplan som det funderas en del på här hemma är att ta tåget genom Sverige och vidare ner till Tyskland. En eller ett par stopp där i olika städer och sedan vidare till alperna. Väl i alperna resa en del med tåg även där, vandra och kanske njuta av pool och mat på ett spahotell. Tror att Edith skulle gilla det, att åka bil är (åtminstone för närvarande) nämligen inte riktigt hennes grej. Sitta fastspänd är inte roligt alls, även om det går helt okej när det är dags att sova. Någon långkörning ner i Europa med hyrbil känns alltså inte aktuellt den närmaste tiden, men tåg känns mysigt och bra!

Men! Det finns förstås mycket att njuta av här och nu också. De första spännande testgungningarna till exempel!  

Gungar-Edith

Gungar-Edith

//Camilla

Att kryssa med spädbarn

Att kryssa med spädbarn

Bästa kreditkort och försäkring på resan?

Bästa kreditkort och försäkring på resan?