På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Door to gate - Flygbuss hemifrån till Arlanda

Door to gate - Flygbuss hemifrån till Arlanda

Tips om bästa sättet att ta sig till Arlanda - door to gate!

Vi har testat lite olika sätt att ta oss till och från Arlanda och nu tror jag absolut att vi har hittat det bästa för oss. När vi bodde i Hornstull, innan Edith föddes, reste vi gärna med den vanliga flygbussen som gick direkt från Hornstulls hållplats till Arlanda flygplats. De tider bussen inte gick var tunnelbana och Arlanda Express ett bra alternativ, om än dyrt. Vi testade också att köra bil (för några år sedan hade vi en sådan) och att ta vanlig taxi. I stan fanns det helt enkelt flera smidiga sätt att välja på när vi skulle ut och flyga.

Nu när vi bor på Vaxholm är läget lite annorlunda. Vi har ingen bil, så det alternativet går bort. När vi flög till Menorca i somras fick vi först skjuts av Ediths morfar till flygplatsen och åkte sedan SL hem, efter övernattning på hotell. Det gick bra, men var ganska dyrt och omständligt - tåg från Arlanda station kostar extra och från pendeltåget tog vi sedan två olika bussar för att komma hela vägen hem.

Men! Inför resan till Israel gjorde vi äntligen slag i saken och testade Door to gate, Flygbussarnas taxiservice kan man säga. Via Door to gate-appen bokar man smidigt upphämtning utifrån flight och avgångstid. Behöver man barnstol bokas det också i appen, bakåtvänd finns men inte babyskydd. Jag ställde via appen lite frågor om just babyskydd (det var därför vi valde bort detta alternativ när vi reste från Menorca - då var Edith för liten för deras stolar) och fick väldigt snabbt svar - smidig och trevlig kundservice.

Så här ser det ut när man bokar:

IMG_6607.PNG
IMG_6608.PNG
IMG_6609.PNG

För oss kostar det cirka 500:- per väg. Helt klart ett prisvärt alternativ för oss. Vi blev upphämtade innan utsatt tid och körda lugnt och bekvämt hela fram till terminalen. Smidigare är svårt att ordna och jämför man med Arlanda express blir det ungefär samma pris för vår familj. På återresan var upplägget att det kom ett sms efter landning där man först bekräftade att man landat, sedan att man befann sig på upphämtningplatsen (lätt att hitta) med sitt bagage. Därefter tog det cirka fem minuter innan bilen kom och det gick enkelt att följa på länkarna var bilen befann sig.

Vi valde delad bil båda vägarna men det var bara på hemvägen som en person till reste med oss. En kort omväg via Vallentuna kändes helt okej i snöstormen trots landning mitt i natten. Skönt att vakna hemma dagen efter! 

// Camilla 

På charter med barn - Cala n' Bosch, Menorca

På charter med barn - Cala n' Bosch, Menorca

Israel med barn - Sabbat i Tel Aviv

Israel med barn - Sabbat i Tel Aviv