På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Bästa resorna - månad för månad

Bästa resorna - månad för månad

I december släppte tidningen Allt om resor ett specialmagasin om de bästa resorna 2018, från januari till december. Alla mina drömresor var inte med på listan men av de resmål som presenterades skulle mina val vara:

Januari: Phu Quoc, Vietnam
Faktiskt var det så att jag under förra vintern lite smått planerade för att vi denna vintern (17/18) skulle spendera en månad eller så i Vietnam. Phu Quoc, liksom flera andra platser i landet, fanns på listan. Men sjukvårdsutbudet för småttisar och det upplägg vi tänkt oss med föräldraledighet och inskolning gjorde att vi siktar på att köra en lite längre Asientur om något eller några år istället. Lockar gör värmen i de södra delarna av landet under vintern, prisnivån, maten och att det finns en hel del att se och göra som enkelt kan kombineras med sol och bad.

Februari: Hokkaido, Japan
Vi vill tillbaka till Japan! Enklare och mer välordnat land är svårt att hitta som turist. Barnvänligt ska det också vara, god mat finns det och prisnivån var (åtminstone när vi var där 2014) överraskande rimlig. Hokkaido är en ö i norra Japan där mycket handlar om berg och skidåkning men också om spahotell. En fin kombination tänker jag mig.

Mars: Tokyo, Japan
I kombination med februariresan vill jag förstås även besöka Tokyo. När vi, innan Edith var med i familjen, var i Japan våren 2014 besökte vi Kyoto, Hiroshima och Osaka. Nästa gång känns Tokyo givet - jag vill besöka Shibuya, äta fantastisk mat och få en japan-overload rent generellt.

April: Madeira, Portugal 
Madeira har seglat upp som ett starkt förslag på charterresmål hemma hos oss. Jag tror att det finns mycket att hämta där, särskilt med Funchal som utgångspunkt. Mysig stad med stort restaurangutbud, många hotell med inomhuspool (havet kring Madeira har väldigt låg temperatur på våren) och stora möjligheter till levadavandringar.

Maj: Palma, Mallorca, Spanien 
Länge har jag velat åka till Palma! Jag ser framför mig att Palma är ett perfekt lång-weekend-resmål under våren. Fantastiska tapas, sol och värme, shopping och massor med utflyktsmål inom korta avstånd på ön.

 

Juni:  San Sebastian, Spanien
Ett tidigare okänt resmål för mig på Spaniens norra kust. Men med högst koncentration av Michelinkrogar i världen och ett obegränsat utbud av pintxos (baskiska motsvarigheten till tapas) kan det inte bli fel. Det ser vackert ut och ska, utöver Michelinkrogarna då kanske, ha en låg prisnivå. Alla städer som har både strand och stad på samma ställe lockar mig, särskilt när det som i San Sebastians fall är en äldre stad med fin arkitektur. Utanför staden ligger den pyttelilla ön Santa Clara, som verkar väldigt mysig - utpekad som Historical National Interest Site


Juli: Fiji och Vanuatu
I sydvästra Stilla havet ligger Fiji, som väl får vara med välkänt än grannlandet Vanuatu. En kombination av dessa två ska tydligen vara toppen - vackra stränder (orörda på/i Vanuatu), vacker natur med spännande skogar och vattenfall, snorkling och kanske segling längs kusten. Låter fint för en solsäker semester - men är ändå lite osäker på om man verkligen behöver lämna Europa mitt i sommaren.

Augusti: Seychellerna
Om Fiji och Vanuatu lockar i Stilla havet lockar Seychellerna i Indiska oceanen. Turkost vatten, 115 öar att upptäcka och vacker natur. Seychellerna har dock fint väder året om och jag skulle nog hellre förlägga en resa hit under Sveriges lite kallare månader. I augusti lockar mest svenska fjällen och en fin fjällvandring tillsammans. Målbild för oss till sommaren (i år igen...).

September: Montenegro
Till Montenegro har jag lockats länge! Stora delar av landet utgörs av nationalparker och det ser oerhört vackert ut på de bilder jag sett. Flera mysiga städer, som Kotor med sin gamla stad. Jag tror att september är helt rätt tid att åka hit - fortfarande skönt väder och lite mindre turister.

 

Oktober: Hong Kong. Eller Amsterdam, Nederländerna.
Svåraste valet av de förslag som Allt om resor presenterade. Dels lockar Hong Kong, fantastisk stad. Sedan 2017 körs också en version av Fjällräven Classic här som vore fantastisk att vandra med Edith, Emil och vänner. Samtidigt lockar Amsterdam. Egentligen lockar stora delar av Belgien och Nederländerna och jag tror egentligen mer på en roadtrip i hela regionen men som weekendstad ligger Amsterdam ändå högt upp på min lista. Spännande arkitektur, Anne Franks hus och mycket vatten. Kan omöjligt bli fel.

November: Dubai, Förenade Arabemiraten
Trots allt negativt som finns att säga om Dubai är det svårt för mig att inte lockas av kort flygtid, lagom varmt, enormt restaurangutbud, lyxiga hotell till rimliga priser och nästan ingen tidsskillnad. November är dessutom månaden jag har som allra svårast (januari är också en stark kandidat här) att hitta motivationen hemma i det mörka.

December: Koh Samui, Thailand
Och så Thailand. Vår familj har aldrig besökt Thailand tillsammans och jag tror att det kommer att hända de närmaste åren. God mat, fina stränder, enormt utbud av hotell och olika resmål som är lättillgängliga och barnvänliga. Dessutom finns Svenska skolan på plats på flera ställen. Det behöver inte nödvändigtvis bli just Koh Samui - men någon vinter kommer ni nog hitta oss i den här regionen!

Jag läser numera alla mina magasin via Readly  - en fantastisk app för oss tidningsslukare! Klart mer ekonomiskt och miljövänligt än att köpa lösnummer eller prenumerera på papperstidningar. Rekommenderas verkligen, särskilt på resande fot då det går att ladda ner magasin på förhand som man kan läsa offline sen.

//Camilla

 

Israel med barn - Yad Vashem, Jerusalem

Israel med barn - Yad Vashem, Jerusalem

Incheckade på Dizengoff Avenue Boutique Hotel, Tel Aviv

Incheckade på Dizengoff Avenue Boutique Hotel, Tel Aviv