På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Vad hittar man på med små barn i Singapore?

Vad hittar man på med små barn i Singapore?

Vi spenderade totalt ungefär sex dagar i Singapore i december och januari och våra bästa tips för vad man hittar på med små barn i Singapore kommer här!

Gratis aktiviteter för små barn i Singapore

Singapore är inget billigt resmål, så är det. Men, det finns flera sätt att hålla nere kostnaderna och gratis aktiviteter är ett av dem.

  • Lekplatser och vattenlek! Singapore är varmt året om. Självklart har därför utomhusleken anpassats till klimatet - vattenlekplatser finns överallt och alla vi såg hade gratis inträde. Vi besökte barnområdet i Gardens By the Bay (Far East Organization Children’s Garden) flera gånger och Edith älskade vattenleken där. Vi höll oss i delen för lite mindre barn men den för större barn är superstor och jättehäftig. Här finns också en lekplats och hinderbana att leka vidare på. Enda nackdelen med området är att det inte bjuder på så mycket skugga, och caféet inne i barnområdet har ett minst sagt begränsat utbud. Att de säljer badkläder och handdukar är dock ett stort plus - barn får inte bada nakna här men med blöja går bra. Även i Botaniska trädgården ska det finnas ett stort lekområde med bland annat vattenlek.

  • Köpcentrum! Inte det första du tänker på när det kommer till små barn och gratisaktiviteter, kanske. Men så småningom kommer ni troligtvis tröttna på hettan och fukten utomhus och söka er till ett svalare ställe. Köpcentra kommer troligtvis vara det som ligger närmast till hands, eftersom Singapore har över 100 stycken på en relativt liten yta. De finns precis överallt, många hänger dessutom i princip ihop med gångbroar eller underpasses. Men, vad ska ni hitta på när ni väl är här inne då? Dels finns det ofta mycket att titta på genom att bara gå omkring - exempelvis fantastiska juldekorationer under tiden vi var där. Enorma granar fyllda med lika enorma kulor, små världar uppbyggda där barn kan gå runt och kika och mängder av glitter och belysning. I flera köpcentra finns också inomhuslekplatser, flest hittade vi i Suntech City. Några av dem är gratis, andra är mer av “leklandskaraktär” och kostar någon/några hundralappar i entré för barnen. På många ställen finns förstås även fina leksaksaffärer som är roliga att gå och kika i, så som The Better Toy Shop. De flesta leksaksaffärer verkar ha en del för barnen att kika på utan att handla.

  • Bada i hotellets pool! Förutsätter förstås att du följt vårt råd och bokat ett hotell med pool, om du ska resa till Singapore med barn. Men om du gjort det, se till att nyttja den!

  • Strosa omkring (om du orkar i värmen… faktiskt är det lite kämpigt vissa tider på dygnet) i områden som Chinatown, Little India (OBS inte speciellt barnvagnsvänligt där) och Clarke Quay/Riverside. Det finns mängder att se, överallt. Edith tyckte det var superspännande med akvarierna fulla av fiskar, krabbor, kräftor och humrar nere vid Boat Quay!

  • Gardens by the Bay. Missa inte de övriga delarna av Gardens By the Bay, utöver lekområdet som jag nämnde ovan. Varje kväll körs en ljusshow som är gratis att titta på och riktigt häftig! 19.45 och 20.45 var tiderna som gällde när vi var där.

Spännande med alla fiskar och vattendjur!

Spännande med alla fiskar och vattendjur!

Saker att hitta på med små barn i Singapore, som inte är gratis

  • Ät mat. Det behöver ni ju göra oavsett, förstås, men även om det går att hitta prisvärd mat i Singapre är det inte gratis. Edith åt nog i princip all mat vi erbjöd henne i Singapore, eller så minns jag fel. Ett par gånger fick vi komplettera med McDonalds, men det var lika mycket för vår egen skull och rent ekonomiskt - ibland hamnade vi på lite väl dyra restauranger. Hawker stalls i köpcentra erbjöd bra mat till bra priser, men ibland tyckte Edith att det var lite väl mycket stoj och stim för att hon skulle koncentrera sig på maten. Kom i tid, innan hungern är allt för stor alltså, så att ni hinner både äta och titta på allt som händer. Många sushirestauranger har rullband som maten kommer på, mycket spännande. Edith älskade också när vi köpte med oss hämtmat från restauranger nära vårt hotell i Little India och åt på hotellrummet. Lite busigt och supermysigt!

  • Besök Singapore Zoo. Jag är inte supermycket för djurparker överlag. Aktiviteter där människor utnyttjar djur för någon form av egen vinnings skull är rent vidriga, så någon elefantridning eller klappa tigrar kommer vi såklart aldrig att ägna oss åt i vår familj. Men, vissa Zoo:n och djurparker tycks ta bra hand om sina djur och ändå på något vis bidra till arternas fortlevnad. Jag hoppas att det är så, som utlovas av diverse informationsskyltar. Hur som helst - Singapore Zoo är ett väldigt fint Zoo! Här kan ni, om ni orkar i värmen, lätt spendera en hel dag. Köp biljetter innan via hemsidan så slipper ni köa. Vi tog tunnelbanan till Khatib-stationen och därifrån shuttlebus för 1 dollar per person till Singapore Zoo. Är taxikön kort är det dock värt att ta en taxi, bussarna kom inte riktigt så ofta som vi önskade och vi fick vänta länge. Väl inne på området är det mesta värt ett besök, av djuren så var lejonen Ediths absoluta favorit. Vi kom knappt därifrån, väldigt spännande var de. Att sitta nära aporna och deras ungar när de åt bananer var också häftigt. Favoritaktiviteten var, inte helt otippat, vattenleken inne i Rainforest Kidzworld som ligger längst från entrén. Här finns även minizoo, karusell och lite annat att hitta på. Behöver man en stunds skugga och lite fläkt kan en paus i Pavillion by the Lake på parkens västra sida rekommenderas. Edith sov ett par timmar i vagnen här och vi tog igen oss en stund - lugnt och skönt med utsikt över vattnet. Det häftigaste enligt mig var att orangutangerna klättrade fritt över gångvägarna! Och så var maten i den något kaotiska matsalen Ah Meng otippat god och prisvärd - testa den indiska!

Det finns förstås tusentals ytterligare saker att hitta på i Singapore, såväl med som utan barn. Men för oss blev det mycket lekplats, parker och promenader denna gång. Nästa gång testar vi nog Sentosa Island med någon av nöjesparkerna - eller varför inte en dagstur över till Johor Bahru i Malaysia och deras Legoland?

Spännande dekorationer över gatorna!

Spännande dekorationer över gatorna!

För många fler fina tips om vad man mer kan hitta på i Singapore med barn - kolla in resebloggen Rucksack här!

Vad hittar du helst på när ni semestrar i storstäder?

// Camilla

Så får du råd att resa mer!

Så får du råd att resa mer!

Vi testar bostadsbyte!

Vi testar bostadsbyte!