På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Incheckade på Krabi Klong Moung Bay View Resort, Klong Muang, Thailand

Incheckade på Krabi Klong Moung Bay View Resort, Klong Muang, Thailand

Världens mysigaste hotellrum! Efter fyra intensiva dagar (och nätter) inne i Ao Nang kände vi att vi behövde något annat. Trots att vi betalat för hela veckan valde vi att lämna Aonang Village Resort och istället boka in oss på Krabi Klong Moung Bay View Resorts sista rum. Fantastiskt val! 

Hotellet ligger en bit utanför själva Klong Muang (Moung) . Inne i byn (?) finns en liten supermarket och någon restaurang. På hotellet bor ett par fina katter, höns, kycklingar, fåglar och en tupp. 

Rummen på Krabi Klong Moung Bay View Resort

Så fantastiskt mysigt rum vi fick här! Vi bokar ett familjerum där upp till fyra vuxna får plats, i två ganska stora dubbelsängar. Vi bor på övervåningen i ett av husen och det är som att bo i en trädkoja! Inne i rimmet är nästan allt i trä, i kombination med råa betongytor. Så snyggt och så mysigt.  

Sängarna är hårda men sköna och rummet är stort. Det finns gott om ytor att placera väskor och grejor på och badrummet är stort med avskild dusch. Rent och fräscht, känns ganska nytt.  

Vi bodde en våning upp i superfint rum

Vi bodde en våning upp i superfint rum

Poolområdet på Krabi Klong Moung Bay View Resort

Poolområdet är trevligt, men placerat i ett soligt läge och det är lite svårt att hitta skugga för solstolarna. Själva poolen är uppdelad i två, en barnpool och en stor. Edith badar förstås i båda med full fart! Det finns duschar och toaletter här också, men inga möjligheter att köpa dricka eller snacks.  

Ett par hundra meter till vänster (på andra sidan vägen) om hotellet ligger en del av stranden som har ett par restauranger som inte hör till hotell. På båda finns trevlig personal och ett stort utbud av mat, men själva stranden är ganska stenig. Går man istället till höger utanför hotellet och sedan ner mot stranden (vid Pine Bungalows) är stranden finare och badet bättre.

Solnedgångarna på Klong Muang stranden är helt fantastiska

Solnedgångarna på Klong Muang stranden är helt fantastiska

Mat och restauranger vid Krabi Klong Moung Bay View Resort  

En bra frukost ingår i rumspriset. Man får alltid ett fat med frukt och ett glas juice och tar själv det man vill ha av toast, kaffe (”kaffe”) och the. Sedan väljer man en av fyra rätter; omelett, stekt ägg, scrambled eggs eller stekt ris. Gott!  

Middag ska enligt uppgift kunna serveras på hotellet men vi vet inte när och till vilken kostnad. Vi åt våra måltider på Relax bar and restaurant (på stranden till vänster utanför hotellet) eller på Pine Bungalows (på stranden till höger).  På Relax bar är det supermysigt, med höga strandbäddar med parasoll där man kan hänga i flera timmar. Lagom hög musik och ett par gungor. På Pine Bungalows (som också är ett hotell) är det lite större och väldigt barnvänligt. Edith hittade en kompis första kvällen och de sprang glatt omkring och upptäckte området tillsammans. Gillar man inte katter och hundar är det inget att rekommendera dock, även om de är väldigt lugna och håller sig undan en hel del!

 

Kort sagt ett supermysigt hotell - men kanske allra bäst för en längre vistelse om man själv vill köra lite scooter och så! 

// Camilla  

Incheckade på Hilton Garden Inn, Little India, Singapore

Incheckade på Hilton Garden Inn, Little India, Singapore

Incheckade på Ao Nang Village Resort, Krabi, Thailand

Incheckade på Ao Nang Village Resort, Krabi, Thailand