På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Incheckade på Hilton Garden Inn, Little India, Singapore

Incheckade på Hilton Garden Inn, Little India, Singapore

Våra allra sista nätter under vinterns Asienresa spenderade vi på Hilton Garden Inn i Singapore. Fint hotell med fina rum och väldigt omtänksam städpersonal.

Little India i Singapore

Vi valde att bo i två olika områden i Singapore, först nära Orchard Road på Rendezvous hotel och sedan mitt i Little india på Hilton Garden Inn. Little india skiljde sig ganska mycket från de flesta andra områden vi besökte i Singapore. Det var lite mer skräpigt (med Singaporemått mätt så fortfarande inte särskilt smutsigt) och det var enda platsen i Singapore där jag kände mig lite illa till mods på kvällarna. Av någon, för oss okänd, anledning var det bara män som var ute på kvällarna i just detta område. Det var en lite spänd stämning vissa kvällar, och många ”väste” efter mig när jag gick (minns inte vad det kallas - men kanske motsvarar en busvissling) trots att jag uppenbart hade sällskap av min man och vårt barn. Lite underlig situation i ett annars extremt öppet, trevligt Singapore! Hur som helst - utöver det var det väldigt trevligt att bo i Little India. Supergod mat i varje hörn, till låga priser. Fullt av Bollywoodfilmer, glittriga kläder och krimskramsaffärer. Oändligt många tempel, små och stora restauranger och bara ett par tunnelbanestationer från de mest centrala delarna av staden. Och gångavstånd till shoppinggatan/området Bugis street som var roligt att besöka!

Utsikten från vårt rum  

Utsikten från vårt rum  

Rummen på Hilton Garden Inn, Singapore

Vårt rum var fint, i ”vanlig” dubbelrumsstorlek med en stor säng och inte jättemycket plats för väskor etc. En fin detalj var dock att det längs hela fönstret löpte en bänk med dyna, så man kunde krypa upp där och titta ut på folklivet. Ett litet bord och en kontorsstol i anslutning till detta och vi hade en perfekt middagsplats för hämtmat. Tror att Edith gillade dessa måltider allra bäst - lugn och ro på rummet men goda, spännande curryrätter att äta. Supermysigt! 

Vår städerska var väldigt omtänksam och såg till att vi hade allt vi behövde. Edith charmade henne rejält första kvällen så efter det hade hon koll på oss!

Poolområdet på Hilton Garden Inn, Singapore

På våning 8 finns hotellets restaurang, där även frukosten serveras. Vi testade inte den, men på samma våning finns också poolområdet. Och det testade vi desto mer! Det fanns ett par härliga stora solbäddar där hela familjen får plats, och ett gäng vanliga solstolar. Ganska mycket folk där uppe oavsett tid på dagen, men vi fick alltid plats. Och draget att välja hotell med pool var bra - rekommenderas särskilt med barn!

Experiment i poolen

Experiment i poolen

Under vår vistelse gick jag med i Hilton Honors, kundklubben, och hoppas att det kan bli många fler nätter på Hiltons. Kedjan är bred och de hotell som är kopplade till Hilton Honors är väldigt varierande - men just Hilton Garden Inn var väldigt prisvärt för att vara i Singapore. Vi betalade kring 2600:- för tre nätter.

// Camilla

Våra bästa tips för Ao Nang, Krabi

Våra bästa tips för Ao Nang, Krabi

Incheckade på Krabi Klong Moung Bay View Resort, Klong Muang, Thailand

Incheckade på Krabi Klong Moung Bay View Resort, Klong Muang, Thailand