På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Våra bästa tips för Ao Nang, Krabi

Våra bästa tips för Ao Nang, Krabi

Jag trodde att jag hade läst på en del om Ao Nang innan vi reste dit i december, men jag hade nog antingen hittat för lite eller felaktig information. Omdömet om nyårsafton som ”går lugnt till i Ao Nang, med uppsläpp av rislyktor på stranden som främsta aktivitet” stämde inte riktigt med hur vi upplevde det, men vi hade ändå bra dagar på plats.

Var är det bäst att bada i Ao Nang?

Stranden i Ao Nang är inte Thailands finaste, så är det. Den är lite skräpig (men enligt flera vi träffade är den numera extremt välstädad i jämförelse med hur det var för 8-10 år sedan) men det kan vi ha överseende med. På sina ställen lite stenig, men det finns mjuk sand också. Vattnet är ganska grumligt under vintern och ljudnivån från båtarna som åker ut till öarna är ganska hög. Med det sagt hade vi ett par fina dagar där ändå. Vi höll till på stranden nedanför Golden Beach Resor och det var bra läge tyckte vi, nära till små stånd där det säljs pannkakor (testa de med ananas!), frukt och annat gott. Trots att det nog är förbjudet (?) numera kommer det försäljare med bastmattor (köp!), majs (köp!), dryck och så vidare på stranden. Inget som stör, alldeles lagom mycket tyckte vi.

Men! Två dagar räckte för oss vid just den här, ganska intensiva, stranden. En dag åkte vi ut till Phra Nang Cave Beach med longtail (taxibåt, 200 bath t.o.r) vilket var en superfin strand med allt vi behövde för en heldag. Snart kan du läsa mer här om den dagsutflykten. Senare flyttade vi till Klong Muang där det fanns en lugn strand. Variation förnöjer och skulle jag resa till Ao Nang igen skulle jag sikta på taxibåt till olika öar majoriteten av baddagarna. 

Pool då? Jo, gillar man poolbad ska man förstås bo på hotell med pool! Exvis Bluesotel (granne med vårt hotell Aonang Village Resort) har rum med swimout!  

Huvudgatan i Ao Nang

Huvudgatan i Ao Nang

Var ska man bo i Ao Nang?

Gör bra research för boendet. Vi är nöjda med det hotell vi bokade, Ao Nang Village, vad gäller avståndet till stranden osv - men vi hade inte förstått riktigt hur intensiv själva huvudgatan (där hotellet ligger) är. Efter fyra av våra sju nätter där bytte vi därför till Krabi Klong Moung Bay View Resort i det betydligt lugnare Klong Muang. Så läs på lite mer än vi gjorde, om du kan, för bästa upplevelsen. Vill du ha fart och fläkt - bo inne i Ao Nang (antingen på hotellen som ligger längs Ao Nang Beach för något lugnare läge eller längs huvudgatan). Vill du ha det superlugnt, välj exempelvis att bo ute i Klong Muang. För något mittemellan kan nog området eller utkanterna av Noppharatara Beach vara en idé!

Var ska man äta i Ao Nang?

Ju längre upp längs huvudgatan (mot moskén, från stranden) desto billigare är vår erfarenhet. En Phad Thai med räkor/kyckling/nötkött kostar kring 50 bath på restaurangerna upp mot moskén - kring 180/200 bath på de närmare stranden. Vi åt indiskt flera kvällar, supergott men inte superbilligt. Kvaliten på maten varierar - kolla TripAdvisor! 

Överallt finns stånd med fruktshakes, thaipannkakor, glass och annat gott - även här är priserna lägre en bra bit upp längs huvudgatan (ovanför Starbucks börjar priserna gå lite neråt men det är skillnad om man går en bit till).

Större mataffär/supermarket finns: Mother Marche, ligger på höger sida om man går längst huvudgatan från stranden. Här finns ett stort utbud av blöjor, mat, godis osv. Överallt finns 7-eleven.

Varm, slagen hjälte

Varm, slagen hjälte

Var ska man shoppa i Ao Nang?

I Ao Nang finns ingen stor nattmarknad, vilket jag har förstått att det gör inne i Krabi stad (20 min bort). En lite mindre marknad finns dock: ”Muslim road” vid mosken och uppåt. Här säljs t-shirts, tofflor, klänningar, souvernier osv. När vi åkte från Ao Nang till Klong Muang såg vi att det fanns supermånga stånd längs vägen vid Noppathara Beach. Jag vet inte om de alltid är där och öppna på kvällarna, eller om det var extra mycket eftersom det nyligen var nyår med stor kvällsmarknad/firande.

Längs hela huvudgatan varvas hotell, massageställen, restauranger och butiker. Med tonvikt på väskor, strandkläder och souvenirer vad gäller utbud - men det finns även optiker, skräddare, mer riktade snorklings/dykbutiker och annat. 

Var ska man gå för massage i Ao Nang?

Allra bäst fotmassage fick jag hos Family Massage and Beauty mitt emot Starbucks på huvudgatan. Superbra på alla sätt och vis och god stämning bland personalen också vilket känns viktigt tycker jag. Liknande massageställen finns längs hela huvudgatan med varierande priser, men oftast start kring 2-300 bath per timme. Längs stranden, bortanför The Last Fisherman (gå till vänster när du kommer på huvudgatan, ner till stranden) finns massageställen med de tacksamma namnen ”no1” till ”no14”. Vi testade 14, med trevlig personal och mysiga stolar att hänga i innan/efter massagestunden men just min massage var sådär.  Dock extremt hjälpsam personal, Edith vaknade mitt i min och Emils massage och de vaggade henne i vagnen sista 20 minutrarna - lyx! 

Vilka är dina bästa tips för Ao Nang?

// Camilla

Reseåret 2018

Reseåret 2018

Incheckade på Hilton Garden Inn, Little India, Singapore

Incheckade på Hilton Garden Inn, Little India, Singapore