På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Barnpriser på kryssningar och idéer för nästa sommar

Barnpriser på kryssningar och idéer för nästa sommar

Som ni känner till är lite längre kryssningar något vi gillar i vår familj. Efter några års prat om detta börjar mina föräldrar bli sugna på att testa en också. Kanske kan en kryssning tillsammans med mormor och morfar vara en bra idé för nästa sommar?

I min jakt på lämpliga rutter och bolag som skulle kunna passa oss fem, slår det mig hur extremt olika biljettpriserna är för barn hos de olika bolagen. Och, det kan väl också konstateras att liksom jul och nyår är kryssning i medelhavet i juli ingen superbillig historia.

Royal Caribbean Internationals barnpriser

Alla kryssningsbolag har sin egen metod för prissättning, ibland ganska svår att förstå. Vi är väldigt sugna på att kryssa med Royal Caribbean igen - få resor slår vår kryssning i Karibien året innan Edith föddes. Men. Prissättningen för barn är väldigt svår att hänga med på. Hos Royal Caribbean betalar alla barn (ålder 6 mån - 12 år) samma pris. På de kryssningar vi tittat på, blir prisskillnaden för Ediths biljett (vid jämförelse att åka två vuxna respektive två vuxna och ett barn) mellan 8-11000:-. Det är flera tusen mer för Ediths biljett, i jämförelse med vad en vuxenbiljett kostar, vilket känns helt orimligt. När jag pratat med Royal Caribbeans kundtjänst om detta har jag fått förklaringen att det finns färre hytter med bäddsoffa/extrasäng vilket gör att de går åt snabbare och därmed blir dyrare. Självklart förväntar jag mig inte samma priser som hos MSC (se nedan) med tanke på skillnaden i kvalité på mat och underhållning, men kring 10 000:- för en veckas semester för en tvååring känns väl magstarkt. Min snålhet hade till och med mått bättre av att vuxenpriset var högre och barnpriset lägre, trots att totalpriset varit det samma.

MSC Cruises barnpriser  

I jämförelse med Royal Caribbean har MSC Cruises en tydlig satsning på låga priser för barn. På de rutter jag har tittat på kostar Ediths biljett cirka 2000:- . Betydligt billigare än hos Royal Caribbean alltså och även om barnklubb och underhållning garanterat håller en högre klass hos Royal tror jag inte att Edith är så kräsen nästa sommar att det riktigt är värt den prisskillnaden. Frågan är om föräldrarna är redo att ge MSC en till chans? Sist vi kryssade med dem var vi inte helt nöjda med maten, och underhållningen var faktiskt under all kritik.  

Bebis-Edith på kryssning i Norges fjordar, sommaren 2017

Bebis-Edith på kryssning i Norges fjordar, sommaren 2017

Kryssning i medelhavet? 

Det jag främst är på jakt efter till nästa sommar är en kryssningsrutt i medelhavet, en vecka med stopp på flera ställen där ingen av oss varit tidigare. Ett par förslag är dessa, med pris för två vuxna + ett barn först och inom parentes (priset för två vuxna).

JEWEL of the seas, 7 nätter från Rom
Rom, Till havs, Cartagena, Barcelona, Palma de Mallorca, Ajaccio, till havs, Rom.
Insides 27325:- (15960:-)

RHAPSODY of the seas, 6 nätter från Venedig
Venedig, Split, Till havs, Aten, Katakolon, Till havs, Venedig.
Insides 25864:- (17851:-)

MSC MUSICA, 7 nätter från Venedig
Venedig, Brindisi, Katakolon, Mykonos, Piraeus, Saranda, Dubrovnik, Venedig
Insides cirka 19000:- (17000:-),

MSC FANTASIA, 7 nätter från Genua
Genua, Marseille, Palma de Mallorca, Ibiza, till havs, Neapel, Livorno, Genua.
Insides cirka 19000:- (17000:-),

MSC SEAVIEW, 7 nätter från Barcelona
Barcelona, Ajaccio,  Genua, La Spezia, Rom, Cannes, Palma de Mallorca, Barcelona.
Inga insideshytter lediga, utsides cirka 23000:- (18000:-). Här finns också en Grand Svit med två separata sovrum för blott 68000:- för fem personer! Då ingår visserligen spa, all dryck och så vidare, men är ju en rejäl summa.

Poolområdet ombord MSC Magnifica

Poolområdet ombord MSC Magnifica

Eller kryssning i New England och Kanada?

I min jakt på vettiga priser för barn hos Royal Caribbean stötte jag på deras rutter till New England och Kanada. Lägre priser än kryssningarna i medelhavet, men förstås längre och dyrare resa till själva hamnen. Kanske ändå är en idé? Jag hade länge velat besöka New England!

ADVENTURES of the seas, 6 nätter från New Jersey
New Jersey, till havs, Bar Harbour, Saint John, Halifax, till havs, New Jersey
Insides 21431:- (14831:-)

GRANDEUR of the seas, 9 nätter från Baltimore
Baltimore, Till havs, Boston, Portland, Bar Harbour, Saint John, Halifax, till havs, till havs, Baltimore.
Insides 26464:- (19761:-).

 

Vilken tur hade du valt?  Och var har du för erfarenhet av priser för barn på kryssningar?

// Camilla  

Vad gör man i Krabi?

Vad gör man i Krabi?

Ändrade planer för vinterns asienresa

Ändrade planer för vinterns asienresa