På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Bäst all inclusive i november?

Bäst all inclusive i november?

Jag tror att jag har skrivit det tidigare, men jag tycker att november är den svåraste resemånaden. Det är oftast svårt att vara ledig från jobbet en längre tid, så resor med lång flygtid och stor tidsskillnad går bort. Samtidigt vill jag gärna få lite sol och värme, novembermörkret har jag svårt för här hemma (även om julmyskänslan kan börja smyga sig på också förstås).  

I år är väl längtan efter just sol och bad något lägre med hänsyn till den fina sommaren, men planen är ändå att  jag, Edith och hennes mormor och morfar ska resa iväg. Fokus för min del är så bekvämt som möjligt, varför vi tittat en del på all inclusive trots dess nackdelar hållbarhetsmässigt och kulturupplevelsemässigt. ”Baba” (bada), ”gass” (glass) och ”vam” (varm) är Ediths ingångsvärden. Finns det dessutom en lekplats på eller i närheten av hotellet kommer hon att vara nöjd så länge mamma är nöjd, tänker jag. (Kanske en viss överdrift, vi har ju en ganska viljestark person här hemma, men får hon bada så...).

Lite strandlek borde vi också kunna få till på Gran Canaria!

Lite strandlek borde vi också kunna få till på Gran Canaria!

Mormor och morfar är inte sugna på Dubai, som jag annars tror är det optimala november-resmålet. Varmt, ganska kort flygtid och liten tidsskillnad. Bra priser på många riktigt lyxiga hotell. Men det går bort just den här resan, så fokus i vårt val låg istället främst på Kanarieöarna och Kap Verde. De resor vi tittat på till Kap Verde har dock en ganska lång flygtid för att vara “vanliga charterplan” = trångt och långtråkigt om man har mycket spring i benen. Optimalt hade varit en restid på kring 4 timmar, men nu landade vi i att Gran Canaria får ses som det bästa mellanläget - mest soltimmar per flygtimme så att säga.

Efter många sms fram och tillbaka med hotelltips och utvärderingar landade jag i följande önskelista:

 1. Gloria Palace San Augustin Thalasso & Hotel.
  4.3/5 i betyg av Vings gäster.
  Här ingår lite “mer” matmässigt här än på flera andra hotell, så som snacks, burgare och smörgåsar i poolbaren under hela dagen. Superbra för oss som reser med Edith tänker jag, som behöver både två och tre mellanmål under en dag…
  Spa finns, fri entré till turkiskt bad (tänk om det finns sådana där sköna varma stenar att vila på? Det bästa jag vet!).
  Lekplats och lekrum finns, samt förstås barnpool.
  Boende i dublettrum, vilket enligt Ving innebär ett sovrum + vardagsrum/kök med extrasäng.
  Pris: cirka 31000:- för tre vuxna + ett barn under två år.

 2. Abora Catarina by Lopesan Hotels.
  4.3/5 i betyg av Vings gäster.
  Även här ingår lite “mer” vad gäller maten; smörgåsar, korv, kakor och glass. Bekvämt, tänker jag mig.
  Inget spa, men en liten vattenrutchkana som Edith säkert skulle älska att åka! Lekrum och lekplats och barnpool förstås.
  Boende i två separata dubbelrum, utan balkong tror jag.
  Pris: cirka 30000:- för tre vuxna + ett barn under två år.

 3. Occidental Margaritas.
  4.1/5 i betyg av Vings gäster.
  Utöver frukost, lunch och middag finns det snacks/glass att tillgå i poolbaren. Inte riktigt lika specifikt som på de två ovanstående, så jag tror att det är lite “mindre” snacks som avses här, inte lättare lunch utan fika. Gott nog, säkert, men när det ingår lite “mer” som ovan, tänker jag mig att man kan variera lunchen i större utsträckning än om man ska äta samma buffé varje dag. Det som finns i minibaren vid ankomst ingår, skönt att slippa ge sig ut och leta dryck första kvällen således.
  Mängder av pooler, varav två barnpooler. Endast de vuxnas pooler som är uppvärmda dock, så kan bli kalla dagar för mig i plaskpoolen (Edith bryr sig inte nämnvärt om värmen på vattnet längre tror jag, så länge hon får bada).
  Även här finns lekplats och lekrum.
  Boende i två separata superior dubbelrum.
  Pris: cirka 25000:- för tre vuxna och ett barn under två år.

 4. Eden.
  4.1/5 i betyg av Vings gäster.
  Här ingår frukost, lunch och middag + dryck. Det står dock att det finns en poolbar med lättare rätter, så troligtvis går det att komplettera med lite “runtikring”. Närhet till flera affärer också, om man vill köpa eget snacks.
  Inte så mycket aktiviteter eller utbud på det här hotellet, men det finns en barnpool.
  Boende i trerumslägenhet.
  Pris: cirka 18500:- för tre vuxna och ett barn under två år.

Tilläggas ska kanske att jag i princip bortsåg från läget på dessa fyra hotell, när man har all inclusive tänker jag att det spelar mindre roll. Havet kommer nog kännas lite för svalt för mig oavsett tänker jag, men mormor har lite bättre koll på ön och lade på den aspekten inför slutvalet.

Det där var listan - fritt fram för mormor och morfar att göra slutvalet som blev.....

Lekplatslek på Cypern

Lekplatslek på Cypern

 Nr 1 - Gloria Palace San Agustin! 

Ser verkligen fram emot vår vecka - framförallt att få en liten paus med bara fokus på att hålla koll på badpåsen. Inte behöva dra iväg tidigt på morgonen med frukost i ryggsäcken utan kunna äta tillsammans av en god hotellfrukost iatället. Håller tummarna för en mysig resa! 

/ Camilla  

 

Minnen från Japan

Minnen från Japan

Vad gör man i Krabi?

Vad gör man i Krabi?