På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Vad gör man i Krabi?

Vad gör man i Krabi?

Som jag berättade för några veckor sedan blir vår asienresa i vinter en kombination av Singapore och Krabi, närmare bestämt Ao Nang, i Thailand. Krabi är dels en stad, dels en provins, i södra Thailand. Vi kommer som sagt att bo i Ao Nang och även om det inte verkar vara ett paradis på jorden (lite stökigt, inga paradisstränder) tror jag att det kommer att passa oss bra som utgångspunkt för de utflykter vi vill göra i närområdet.

Vad gör man i Krabi/ Ao Nang?

Eftersom stränderna i Ao Nang inte är tipp-topp (men troligtvis inte dåliga heller) är båtutflykter med long-tail-båtar ett fint alternativ för att snabbt och enkelt få sig lite paradisstränder och turkost vatten. Det är ju ändå lite det som lockar med att vara i Thailand, särskilt på vinterhalvåret. Vi har tittat på att besöka Chicken Island, Koh Hong, Koh Poda och Bamboo Island bland annat men skillnaden mellan dessa verkar vara marginell. Vita stränder, turkost snorkelvänligt vatten och palmer! För mig känns det inte aktuellt att dra iväg på båtturer där själva båtresan tar flera timmar, men flera av dessa ligger en kort båtresa bort. Till Railay (strand), som är en av de mest populära platserna i området bland annat på grund av de spännande klippformationerna, är det bara 10 minuters båtfärd. Även Ao Phra Nang (strand) ligger nära, precis i anslutning till Railay. Vill man hålla sig i Ao Nang och bada i havet, tror jag att Nopparat Thara Beach är ett bra alternativ - långgrunt, många lokalbor på stranden och restaurangen Krua Thara i närheten ska ha bäst seafood i hela Ao Nang. Blev många google-länkar här men har ju inga bilder från stränderna och öarna ännu så klicka gärna vidare för lite inspiration!

Hur goa sommarben? Cypern, 2018

Hur goa sommarben? Cypern, 2018

I själva Ao Nang verkar inte finnas supermycket att göra men det ska finnas en nattmarknad, otaliga restauranger och förstås lite shopping. 20 minuter från Ao Nang ligger Krabi stad och där hittar man än större marknader (både morgonmarknad, bakom Vieng Thong Hotel på Phrukasuthit Road/Maharaj Soi 8) och nattmarknad (vid floden och båtpiren Chao Fa) men också en specifik matmarknad (vid Thanon Sukhon Soi 10). Ser fram emot marknaderna! Något av det allra bästa med Asien, tycker jag, med härligt folkliv, god mat och spännande (och skrämmande…) dofter.

Jag är inte supertaggad på att åka omkring överdrivet mycket i tuk-tuk eller bil med Edith eftersom vi troligtvis inte kommer att ha med någon bilstol till henne. Många familjer släpper helt på trafiksäkerheten utomlands men jag är inte riktigt lika kaxig. Ett par utflykter som lockar mig är dock:

  • Buddisttemplet Wat Kaew. 1260 trappsteg upp med fantastisk utsikt över omgivningarna. Nog lite väl mastigt att bära (eller än värre vänta på när hon går själv!) Edith upp för de där trappstegen dock. Får överlägga med familjens bär-karl.

  • Havskajaktur! Om vattnet är lugnt och fint vore det supermysigt att testa att paddla havskajak med familjen på den här resan. Lonley Planet rekommenderar Sea Kayak Krabi, ska spana in dem lite mer.

  • Snorklingstur! Så sugen på att snorkla igen, det var längesen vi gjorde det “ordenligt”. Dock vet jag inte riktigt om det är optimalt att ha med Edith på en sådan tur. Det är inte riktigt aktuellt för henne att sitta kvar i båten när någon av oss vuxna snorklar (“baba! baba!”) och det kan vara lite tufft för henne att bada ute på djupt vatten, särskilt om det är strömt förstås. Ska göra lite mer research, men Kontiki tours ska vara bra.

  • Cyklingstur! Edith älskar att “gyckla” bak på pappas cykel och Krabi Eco Cycle kanske har cyklar med barnstol att hyra ut?

Jag ser fram emot vår vecka i Krabi-området! Vad har du för tips?

/Camilla

Bäst all inclusive i november?

Bäst all inclusive i november?

Barnpriser på kryssningar och idéer för nästa sommar

Barnpriser på kryssningar och idéer för nästa sommar