På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Ändrade planer för vinterns asienresa

Ändrade planer för vinterns asienresa

Jag har ju tidigare berättat om våra nyårsplaner i Singapore. De har ändrats. Istället för att kombinera Singapore med någon av öarna Bintan eller Batam och eventuellt Malaysia - blir det istället en kombination med Krabi i Thailand. Det visade sig att monsunperioden var särskilt intensiv de datum vi är på plats och risken för att bli fast på en "paradisö" i regn som aldrig slutar och storm kändes inte så lockande. Dessvärre blir det ytterligare flyg från Singapore till Krabi, men så fick det bli för att garantera lite sol och bad på resan.

Det ska inte bli några problem att hitta sådant här vatten i Krabi! Här - Negril Beach, Jamaica

Det ska inte bli några problem att hitta sådant här vatten i Krabi! Här - Negril Beach, Jamaica

Kombination av Singapore och Krabi

Planen är nu att vi flyger in till Singapore, via München och Frankfurt på grund av att vi ville använda eurobonuspoäng hela vägen, och stannar där i tre nätter. Därefter flyger vi till Krabi, där vi bor i Ao Nang i sju nätter. Sedan tillbaka till Singapore och tre avslutande nätter där innan vi flyger hem igen via Amsterdam.

Resans första nätter bor vi på Rendezvous Hotel Singapore. Superfina omdömen, bara ett par minuters gångväg till närmaste T-bana och en fin utomhuspool. Vi bokade via Hotwire för att få möjlighet till ett riktigt fint hotell till bra pris, men i slutändan blev det nästan precis samma pris som erbjöds på Booking.com. Gångavstånd till flera museum och shoppingområdet Orchard Road.

I Ao Nang (Krabi-området) bor vi på Aonang Village Resort. Betydligt enklare, klart sämre omdömen men också billigare förstås i jämförelse med våra boenden i Singapore. Ao Nang tillhör absolut inte de billigaste områdena i Thailand och den vecka vi är där (kring nyår) är absolut inte den billigaste veckan på hela året. Det blev inte bättre av att jag var ute i ganska "sen" tid med bokningen (kring 5 månader innan) - utbudet av billiga/prisvärda boenden med höga omdömen var väldigt lågt. Oavsett så verkar läget vara bra och jag tror säkert att vi får en fin vecka på plats. Stranden i Ao Nang ska inte vara superfin, varför det kändes viktigt för oss med en pool som komplement till dagsutflykter ut till paradisöar som Koh Hong och Koh Poda.

De avslutande nätterna i Singapore kom vi lite billigare undan än de första tre. Hilton Garden Inn Singapore Serangoon ligger i Little India, vilket ska bli spännande att upptäcka. Boendena här var betydligt billigare än i Chinatown bland annat, även om detta hotellet ser fint ut. Bra omdömen, pool och extremt nära till T-banan. Förhoppningsis även god indisk mat i varje gathörn.

Förutsätter minst lika god indisk mat i Singapore som i Tel Aviv!

Förutsätter minst lika god indisk mat i Singapore som i Tel Aviv!

Till och från flygplatserna i Singapore och Krabi

Vårt flyg anländer till terminal 2 på Changi Airport och därifrån är det gångavstånd till tågen. Den linje som trafikerar flygplatsen har slutstation Tanah Merah. Från den stationen till de alternativ som är närmast vårt hotell är det två byten, dvs tre tåg totalt sett. Orkar vi det kör vi på det, men taxi verkar landa på max ett par hundralappar så det känns också som ett alternativ efter en lång resa. När vi kommer till Singapore andra gången är det tre byten, dvs. fyra tåg totalt, så kanske att det inte är riktigt så smidigt att resa med T-banan just till och från flygplatsen som jag trodde.

Från Krabi flygplats blir vi upphämtade av hotellet i bil, dessvärre utan bilstol för Edith. Ska överväga om vi köper en väldigt billig här hemma och tar med oss eller om vi ska vara lite med avslappnade och göra som "alla andra". Återstår att se...

Hur brukar ni göra med barn i bil utomlands? Ska vi åka mycket bil känns det självklart att ha med stol till Edith - men det blir ju oerhört mycket jobbigare nu när hon inte får plats i ett babyskydd?

// Camila

Barnpriser på kryssningar och idéer för nästa sommar

Barnpriser på kryssningar och idéer för nästa sommar

Bildkavalkad från Israel

Bildkavalkad från Israel