På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Incheckade på Holiday Club Åre

Incheckade på Holiday Club Åre

Vi är på plats! Den gemensamma semesterveckan har börjat och vi har det så mysigt tillsammans. Tågresan upp gick finfint, trots 45 minuters försening innan vi ens lämnat perrongen. Edith somnade mirakulöst till läsningen av "Emma hos doktorn" och vi var alla nöjda med beslutet att ha med både pannkakor, pastasallad och snacks att sysselsätta oss med de vakna timmarna. Lagom snabbt tåg, Intercity, så att vi kunde titta ut och ibland lufta händerna genom rutan.

Holiday club har visat sig från väldigt bra och lite sämre sidor så här långt. Stor variation på servicenivån bland personalen i receptionen, lite svårt att greppa vilka aktiviteter som ingår och inte men samtidigt supertrevligt rum och superfin frukost. Hotellet är mysigt och äventyrsbadet går hem hos alla i familjen! Valle är här vissa dagar och det finns en hel del familjeaktiviteter, särskilt för familjer med lite äldre barn. 

Det första som inspekeras - tvdosan och allt som går att bläddra i

Det första som inspekeras - tvdosan och allt som går att bläddra i

Det märks att det är en skidort förstås, även på rummen som har snäppet mer förvaring och plats att röra sig mot vad vi är vana vid. Skulle kanske inte vilja trycka in fyra vuxna med full skidutrustning här men för oss två plus Edith sommartid är det stort och rymligt. 

Redo för bad!

Redo för bad!

Närmare tågstationen går knappt att bo, vi har spåren ett par meter utanför fönstret. På andra sidan hotellet finns sjön med sandstrand, vollebollnät, lekplats och grillplatser. Det är nästan lika fint här som det var förra året i Geiranger - så härligt med bergen som omger byn och vattnet.  

Mysiga rum och ganska sköna sängar!

Mysiga rum och ganska sköna sängar!

Hittills har vi fokuserat mest på att varva ner, ha roligt och vara tillsammans. Badat, vilat, promenerat. Och så har jag fått en massage när de andra var på stranden precis nedanför hotellet och lekte. Sämre start på semestern kan man ha! Målet för morgondagen är kabinbanan och en minivandring till Åreskutan. Sedan står vi lite i valet och kvalet - Östersund med Jamtli eller hyra en bil och besöka vattenfall, Åre chokladfabrik och vandra lite mer? 

/ Camilla  

Nyårsresa till Singapore

Nyårsresa till Singapore

Hur är det att ha en Au Pair?

Hur är det att ha en Au Pair?