På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Resorna som upptar mina tankar just nu

Resorna som upptar mina tankar just nu

Det finns så många resor att drömma om! Samtidigt som vårdagarna här hemma verkligen inbjuder till att njuta av nuet. Bästa kombinationen helt enkelt.

Det närmaste året ser ut att bli en logistisk utmaning för att få till vardagarna här hemma, i och med den utbildning som Emil ska gå. Det känns ganska tufft ärligt talat och det kommer krävas en stor portion positivt mindset för att vi ska ta oss igenom detta på ett så bra sätt som möjligt. Och vad ger ett mer positivt mindset än att redan nu försöka identifiera vilka resemöjligheter som finns och börja fantisera, klura och planera dem? 

Här är listan på de möjligheter som upptar mina tankar just nu. 

Sommaren 2018

För sommaren finns kalashelg i Göteborg, Bröllopshelg i Ramnäs och på Öland och lite andra härliga event inplanerade. Midsommar kommer vi att åka på en kryssning med Silja Symphony till Helsingfors tillsammmans med vänner och även om den brunch på Fazer cafe som vi hade tagit sikte på inte blir av hoppas jag att det kan bli en helg fylld av god mat. Trevlig sällskap får vi hur som helst och Stockholms skärgård årets ljusaste dygn kan inte bli fel tänker jag.  

Som ”familjesemester” i år blir det tågresa med hyrd lägenhet i Åre - mer om tågresedrömmarna kan ni läsa om här

Hösten 2018

Hösten kommer inte erbjuda många, om ens några, möjligheter för oss stt resa någonstans hela familjen. Jag och Edith har dock siktet inställt på en veckas semester i november - då behöver jag en liten kick för att se ljust på den stundande vintern. Jag funderar på om vi ska resa till Förenade Arabemiraten och installera oss på något lyxigt all inclusive i värmen. Alternativet är att mormor och morfar följer med oss och de vill inte resa just dit. November är en svår månad tycker jag. Kanske får jag falla till föga och acceptera destinationer som Kanarieöarna eller Kap Verde, som inte lockar mig så mycket? Madeira är dock ett alternativ också - det tror jag skulle passa mig bättre!  

Ouro Preto - helt otroligt fin stad i Brasilien. Fylld av Portugisisk arkitektur och kyrkor, kanske är samma på Maderia?

Ouro Preto - helt otroligt fin stad i Brasilien. Fylld av Portugisisk arkitektur och kyrkor, kanske är samma på Maderia?

Vintern 2018-2019

Emil är ledig två veckor över jul och nyår! De dyraste resveckorna på hela året, jippie. För skoj skull kollade jag prisskillnaden mellan en resa till ett utvalt hotell i Dubai under en vecka i november i jämförelse med avresa i mellandagarna. Det skiljde 17000:- för två vuxna. En charter känns således uteslutet, särskilt efter som vi (som många andra) vill spendera själva julhelgen hemma och sedan vara borta ett par veckor. Vi får se om jag hittar något genomförbart - kryssning i Karibien igen ligger högt på önskelistan. 

Resten av 2019

Här är drömmarna många och stora! Jag ser framför mig en väl nyttjad påskhelg, en lång sommarsemester (kanske med den där tågluffen i Europa?) och ett par resor till. Det jag tänker mest på är om jag och Emil ska unna oss en resa på egen hand en långhelg/kortvecka. Vi har många Eurobonuspoäng att spendera och när jag insåg att de faktiskt räcker att flyga oss i första klass (!) till USA började jag drömma om en lyxweekend i New York. Denna fantastiska stad, tänk i september! Jag har också börjat bli sugen på att göra en resa på egen hand igen, även om jag inte har för avsikt att vara iväg flera månader denna gången. Såklart reser jag kortare resor på egen hand regelbundet (inte minst i jobbet) men nu är jag mer sugen på en vecka med yoga, god mat och vacker natur på Bali eller så. Vi får se vad det blir av det, men drömma får man! 

New York 2013. Har längtat tillbaka sedan dess!

New York 2013. Har längtat tillbaka sedan dess!

Vilka resplaner eller resedrömmar upptar dina tankar just nu?

//Camilla  

Dagsutflykt till Pafos på Cypern

Dagsutflykt till Pafos på Cypern

Tåginspirerade sommarplaner

Tåginspirerade sommarplaner