På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Nyårsresa till Singapore

Nyårsresa till Singapore

För en tid sedan, när jag scannat marknaden från början till slut vad gäller prisvärda resor över nyår, bestämde vi oss för att använda våra Eurobonuspoäng och boka en resa till Singapore. Det är sista chansen att ta med Edith utan att betala extra (tvåårgränsen) och vi hade nu möjlighet att boka biljetter i businessclass! Det får nog bli ett eget inlägg kring själva bokningen och så vidare - men hur som helst är jag taggad på Singapore. Lite som Asiens New York, kanske? Fast rent.

Huruvida resan verkligen kan bli av vet vi inte med säkerhet ännu, men flyget är avbokningsbart till dagen innan avresa. Via booking kan man ju, dock till en högre rate än vid direktbetalning, ofta också avboka till bara några dagar innan ankomst så jag har bokat ett gäng boenden att välja mellan när vi sedan ska bestämma oss.

Bloggar och guideböcker ska plöjas för att reda ut vad som egentligen är bäst att kombinera med Singapore, men tills dess är de inledande sex nätterna bokade inne i Singapore och för de efterföljande sex nätterna har vi boendealternativ på öarna Bintan och Batam (Indonesien) bokade. Den allra sista natten funderar jag på om vi antingen ska boka något riktigt lyxigt (tveksamt) eller något enklare hotell så nära flygplatsen som möjligt (mer troligt). De inledande efterforskningarna visar ju att det är dyrt i Singapore, men finns massor att göra. På öarna Batam och, särskilt, Bintan verkar motsatsen råda. I princip ingenting att göra utöver att njuta av utsikt, hav och lugn och ro. En ide är också att kombinera med staden Johur Bahru i Malaysia. Åsikterna verkar dock gå isär lite - vissa dissar JB totalt och andra anser att man gott och väl kan spendera ett par dagar där. 

Hotell i Singapore

För majoriteten av nätterna, och över nyår, har jag bokat in oss på Dorsett Singapore. 1563:- per natt, utan frukost. Eftersom jag inte hunnit sätta mig in i exakt var i staden det är bäst att bo är det svårt att säga om läget är perfekt, men i Chinatown ska det vara och om det är någonstans man kan hitta mat till ok priser så ska det vara där. Ett par meter till Outram Park MRT Station är det också och då går det fort att ta sig vidare i staden tänker jag. Superfina omdömen, pool och egen toalett var våra krav - vi får se om vi landar här eller hittar något mer prisvärt när det närmar sig. Avbokningsbart till en vecka innan ankomst.

För den sista natten har jag dels bokat in oss på det billigare The Fragrance Hotel (Joo Chiat) som ligger utanför stan, 15 minuter från flygplatsen. Vi har bokat för 749:- per natt och det får anses vara billigt i Singapore - när man vill ha egen toalett och dusch i kombination med OK omdömen. I princip allt som är billigare är sovsalar eller "Capsule" hostels/hotels som verkar vara lite mer "eget" space i en sovsal. Klart spännande, men inte riktigt läge att sova sovsal med Edith för närvarande om vi säger så. Avbokningsbart till tre dagar innan ankomst, så vi behöver inte bestämma oss förrän vi är på plats.

Alternativet för den sista natten är det betydligt lyxigare Royal Plaza on Scotts. Även här ligger priset på kring 1500 per natt. Femstjärnigt, fina omdömen, gångavstånd till Orchard Road och pool. Avbokningsbart till en månad innan ankomst, här gäller det att ha lite mer koll i god tid alltså.

På Bintan och Batam har jag också bokat lite olika alternativ men här känner jag mig helt klart mer osäker på om något av dem är bra alternativ. Vissa har okej omdömen, men när man sedan läser vad som har skrivits känns det inte som att de uppfyller önskemålen riktigt ändå. Många rekommenderar en riktig resort, men då blir det betydligt dyrare priser trots att Indonesien ligger klart under Singapore rent generellt.

Vill man flyga ännu mer än vad dit- och hemresan bjuder på (vilket nog räcker gott och väl för oss!) finns förstås oändliga kombinationer tillgängliga med Borneo, Bali och mängder av andra platser någon/några timmars flygväg bort. Jag är dock mer inne på tåg, båt eller möjligtvis buss ett par timmar. Vad hade du valt att kombinera Singapore med, för totalt 14 dagars resa?

Negril Beach, Jamaica. Målbild: hitta en lika fin strand i närheten av Singapore.

Negril Beach, Jamaica. Målbild: hitta en lika fin strand i närheten av Singapore.

Fira nyår i Singapore

Förra året firade vi nyår hemma med besök av fina vänner. Och såklart vill vi på något sätt fira in det nya året även i Singapore. På HoneykidsAsia.com har jag spanat in lite tips för familjer. I Marina Bay är det mängder av familjer som samlas för att titta på fyrverkerier och fira tillsammans. Det ska finnas någon form av festivalområde med mat, åkattraktioner och annat också om man blir sugen på det. Här kommer man, från november, att kunna läsa mer om eventen och förköpa en bra plats så att man inte behöver vara där supertidigt. Fyrverkerierna ska vara fantastiska och är det något jag älskar så är det just fyrverkerier - därmed klart ett alternativ för oss. 

En nyårskonsert kanske kan vara något? Edith älskar musik, även klassisk, och det vore roligt att ta med henne på en konsert så småningom. Kanske finns det bättre tillfällen att testa dock än på en "New Year's Eve Countdown Concert"?

Ute på ön Sentosa finns Singapores Universal Studios. Även här kan man fira in det nya året! Än så länge är det för tidigt att hitta info om kommande firanden här, men förra året hade de särskila nyårspaket och öppet extra länge. Lockade!

Gratis firande fanns förra året på Esplanade Outdoor Theatre, med gemensam nedräkning, musik och dans. Enligt uppgift familjevänligt.

Någon som har firat nyår i Singapore och har tips?

// Camilla

Dagsutflykter i Stockholms skärgård

Dagsutflykter i Stockholms skärgård

Incheckade på Holiday Club Åre

Incheckade på Holiday Club Åre