På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Bästa barnvagnen för resan

Bästa barnvagnen för resan

Bästa barnvagnen på resande fot? Jag har nämnt den förr (när jag skrivit om prylar vi packar när vi reser med Edith, här bland annat) men den är värd ett eget inlägg: Babyzen Yoyo+! Vår resvagn är, trots priset på kring 3500-4000:-, ett av våra bästa inköp till Edith. 

Behöver man en resvagn? 

Vi började använda en specifik resvagn när Edith var omkring sex månader, på vår resa till Menorca . På tidigare resor hade vi med Ediths vanliga vagn som är en Joolz day 2. Då använde vi alltid vagnen som säng även på natten och det var skönt att ha en lite rejälare liggdel då. Till Babyzen finns det också en liggdel som kan användas från födseln, men då vi köpte vagnen först sommaren 2017 valde vi bort det alternativet.

Den främsta anledningen till att vi blev sugna på en resvagn var att vi inte ville flyga med vår vanliga vagn, som inte är så tålig för slit och släng. Babyzen Yoyo+ går som handbagage (mått 52 cm x 44 cm x 18 cm ) på de flesta flygbolag och det innebär att man kan rulla med sig vagnen hela vägen in till flyget, fälla ihop den och enkelt lägga upp den på bagagehyllan. En stor fördel när man reser med en liten parvel som då och då gärna tar en paus i vagnen. Något vi inte kände till innan vi köpte den är att vagnen även funkar att rulla i mittgången på SJ:s och Blå tågets tåg vilket är oerhört smidigt när man reser själv. Att slippa fälla ihop och lägga undan vagnen redan när man kliver ombord minskar strulet lite och väl framme vid platsen är det smidigt att lägga upp den på bagagehyllan. 

Om man behöver en specifik resvagn är förstås upp till var och en men vi har använt våran supermycket - tryggt och skönt för Edith att ha sin ”egen” vagn när vi är iväg också. 

Superspännande med vagnpromenad på Menorca

Superspännande med vagnpromenad på Menorca

Babyzen Yoyo+ 

Babyzen Yoyo+ köps i delar: chassi för sig och liggdel respektive sittdel (klädsel) för sig. Fördelen med det är att det är enkelt att byta färg, byta ut klädseln, om man blir sugen på det. Det är enkelt att ta av och tvätta också vilket kan vara skönt när det äts och dricks under diverse utflykter. 

Även om den inte har fullt liggläge sover Edith gott i vagnen på dagarna, vilket är skönt för oss eftersom hon inte alltid har superlätt att komma till ro när det händer mycket spännande runt omkring.

Det bästa med vagnen som jag ser det är smidigheten - den kommer fram överallt, blir liten och smidig ihopfälld och är enkel att fälla upp och ihop. När vagnen är ihopfälld kan man bära den med en axelrem eller i ett handtag.

Körkomforten är okej för en ”sulky” - handtaget är betydligt högre än på de flesta andra (billigare) modeller och man kan köra med en hand (ett helt handtag, inte två). På grus, väldigt ojämnt underlag eller i sand är den inte helt optimal - det blir ganska skakigt men man kommer fram. Vår tanke är att när Edith vuxit ur sin vanliga vagn är det denna vi behåller som enda vagn och jag tror att det kommer funka bra - även om jag inte tror att den är helt optimal i tjock snömodd (men det är å andra sidan inte vår vanliga vagn heller). 

Packutrymmet under vagnen är bra tycker jag, vi får enkelt plats med Edith lilla fjällrävenryggsäck, jackor, filtar osv. På ryggstödets baksida finns en smidig ficka för småsaker. När man fäller ihop vagnen kan man dock inte ha något lastat i den, vilket ställer till det lite när det är mycket upp och ner som på en flygplats exvis. 

När vi köpt vår supersnygga gröna variant ingick regnskydd och en tunn packpåse. Det finns nog en kraftigare påse att köpa men jag har svårt att se när den behövs eftersom man inte checkar in den? Kanske om man reser mycket med buss eller så och vill skydda vagnen i bagageutrymmen!

Sover gott i Israel

Sover gott i Israel

Precis innan det här inlägget skulle läggas upp såg jag också att Råd och Rön precis utsett Babyzen yoyo+ till bästa resvagnen! I gott sällskap alltså, med min bedömning. 

Vad använder du för vagn på resa med små barn?

// Camilla  

Ps. Råd och rön finns att läsa via Readly!  

 

 

 

Larnacas flygplats och när flyget inte är tillräckligt försenat

Larnacas flygplats och när flyget inte är tillräckligt försenat

Att arbeta som volontär på Jamaica

Att arbeta som volontär på Jamaica