På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Påskresa i sista minuten

Påskresa i sista minuten

Det blir en påskresa! Inte sista minuten rent traditionellt, men vi knep en av de sista platserna på Vings hotell Sunwing Sandy Bay Beach på Cypern och det känns så bra att ha denna resa att se fram emot vinterns sista veckor! 

Våra vänner som bor nära oss här på ön har bokat precis samma resa så här ska badas, dansas och lekas tillsammans. Vi håller tummarna för någon grad varmare än de utlovade 19 och tror att Edith kommer trivas fint i de uppvärmda poolerna. Inte lika säkert att jag gör det dock, badkruka som jag är, men Emil kanske kan vara badansvarig?

Lollo och Bernie - bild från Vings bildarkiv

Lollo och Bernie - bild från Vings bildarkiv

Vad gör man på Cypern? 

Vi kommer att bo i det mycket chartriga Aiya Napa. Ryktet om en ganska sliten festort från förr ska vad jag förstår vara lite oförtjänt numera och vi hoppas det stämmer. Ett par bättre restauranger (bland annat  Hokkaido som ska ha fin sushi och Teppanyaki!) har redan spanats in så vi förväntar oss högre standard på maten än vad vi hittade i Cala n' Bosch på Menorca förra sommaren. Även om vattnet nog är kallt kan man snorkla i fina vatten nära hotellet (kanske att Emil trotsar kylan eller hyr en torrdräkt?). Och, vi har hyrt en bil! Trots vänstertrafiken.

Vi skippade Vings transfer och hyr en bil direkt från flygplatsen för hela veckan. Fria att uppleva stora delar av Cypern om vi vill det, eller bara ta lite kortare utflykter. På min önskelista finns Troodosbergen (kanske en liten vandringstur?), byn Figardou som ska vara fylld av små stenhus, Pafos och den romerska amfiteatern i Kourion. Från när jag var liten och besökte Cypern med mina föräldrar minns jag att huvudstaden Nicosia var värt ett besök också. Utöver det ska det finnas många andra fina platser att besöka så jag tror inte det kommer gå någon nöd på oss.

Spapoolen. Fotograf: Jenny Unnegård

Spapoolen. Fotograf: Jenny Unnegård

Sunwing Sandy Bay Beach

Hotellet som vi reser till, där vi har en lägenhet med terass bokad, har jättefina omdömen. Vår resa hamnar mitt i brytningen mellan vinter- och sommarsäsong. Om jag förstått allt rätt innebär det att halva veckan är de flesta av hotellets restauranger stängda, barnklubbar och aktiviteter är inte igång. Den andra halvan av veckan hoppas vi på träningspass, att Lollo och Bernie kör minidisco och att alla faciliteter är öppna. Edith är redan taggad på giraffen Lollo och björnen Bernie - de finns på Youtube och har en låt med dans som är väldigt rolig att titta på och dansa till.   När vi visade en film från hotellet häromkvällen började Edith klappa händerna och dansa så fort djuren dök upp så de kommer med all säkerhet göra succé live! 

När man reser med Ving, åtminstone till Sunwing-hotell, finns möjlighet att boka en hel massa tillval. Här erbjuds bland annat all inclusive, men vi nöjer oss med frukost . Och så har vi bokat ett "Bambino Mellan" paket till rummet. I det ingår spjälsäng, barnstol, sulky och något mer.  Vi bokade det främst för sängens skull, den kunde man inte boka separat och det är skönt att ha det nu när Edith är så liten (och vild) tycker vi. Vår YoYo+ får följa med oss som vanligt, men sulkyn kommer till användning för den andra familjen så det blir toppen. 

Bara ett par veckor kvar - sedan slipper vi vinterjackorna igen! 

// Camilla  

Tillstånd att använda Vings bilder har inhämtats

Tel Avivs restauranger och caféer - våra tips

Tel Avivs restauranger och caféer - våra tips

Kryssning jorden runt - 2019 års rutter!

Kryssning jorden runt - 2019 års rutter!