På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Men, hur blir det nu med sommaren?

Men, hur blir det nu med sommaren?

För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om att vi såg fram emot en oplanerad sommar med så mycket som fyra gemensamma semesterveckor. Utmanande men ändå lockande. Nu blir det inte riktigt så.

Under våren har vi väntat på besked om både jobb och utbildningar och nu vet vi äntligen vad som gäller (tror vi). Emil ska utbilda sig inom jobbet och maj 2018 - juni 2019 är det som gäller (tror vi). I sommar faller det på grund av utbildningen ut så att vi har gemensam semester vecka 28. That's it. Så mycket möjlighet att vara spontan har man inte på en vecka känner jag - men desto större möjligheter har jag och Edith att vara spontana våra semesterveckor på egen hand veckorna 29, 30 och 31! Men hur sysselsätter man egentligen en 1,5åring på egen hand i tre veckor när öppna förskolan är stängd? Tänk om det regnar i tre veckor? 

Sommaren 2017 - masken mycket god

Sommaren 2017 - masken mycket god

Mina tankar går mellan 

- hänga på mormor och morfar, som passande nog har semester samma veckor. 

- hänga hemma på Vaxholm och göra fina dagsutflykter i skärgården, till museum och vänner i närområdet.  

- hänga hemma på Vaxholm och få besök av vänner som vill hänga i skärgården, göra utflykter och grilla på altanen.  

- spontant boka en flygbiljett till anywhere i Asien och luffa omkring med Edith, äta god mat och bada. Bali, kanske? Boka in oss på något ställe med pool och utsikt över risterrasser. Nackdel - får inte träffa pappa på helgerna.  Nackdel två - jag tror inte vi har råd med det.

- resa runt i Sverige och hälsa på alla vänner som inte hinns med under terminerna.  

I år behöver vi inte "övningsgå" lika mycket som förra sommaren

I år behöver vi inte "övningsgå" lika mycket som förra sommaren

Vad gör man annars på egen hand med en fantastiskt sprudlande, snabbt springande och fin liten 1,5-åring med en obegränsad upptäckarlust? Tips mottages tacksamt!  

// Camilla  

Fotograf huvudbilden: J. Johansson

Incheckade på Sunwing Sandy Bay, Ayia Napa

Incheckade på Sunwing Sandy Bay, Ayia Napa

Tel Avivs restauranger och caféer - våra tips

Tel Avivs restauranger och caféer - våra tips