På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

En oplanerad sommar - en utmaning

En oplanerad sommar - en utmaning

Sommaren 2018 är som ett oskrivet blad. Tom, obokad och öppen. Utöver en förväntat helt fantastisk helg i slutet av juni då jag och Emil ska på bröllop - tillsammanstid! Men i övrigt, helt obokad. Dels på grund av att vi inte vet exakt hur allt ser ut med jobb och dylikt men också för att det faktiskt är lite spännande att ta dagen som de kommer - de där rekordmånga (fyra) veckorna vi hoppas ha semester tillsammans.

Att njuta av vintern!  

Att njuta av vintern!  

Men planeringssuget då?

För mig som är lagd åt det mer planerande hållet är det något av en utmaning att hålla det obokat... Kanske borde vi åtminstone boka något av de där erbjudandena om Greklandssemester, eller hyra en stuga eller köpa Inter Rail-pass? Men nej. Här ska hållas obokat. 

För att mildra planeringssuget lite försöker jag fokusera på annat. Som höstresor (en vecka i solen i november är nästan bestämt, men vart? Bara vi i familjen eller med andra?), vinterresor (såhär i efterdyningarna av vabruari som har bjudit oss på det mesta känns det minst sagt lockande att nästa år befinna sig på sydligare breddgrader). Och kanske att man redan nu borde planera nästa års påskresa? Det var ju inte så lätt att hitta något prisvärt nära inpå... 

Norra hamnen, Vaxholm

Norra hamnen, Vaxholm

Och Vabbruari...

Hur hanterar övriga barnfamiljer det här med 50% förskola, 50% vabb? Det är klart att det går att lösa rent praktiskt med rätt förberedelser etc men det är onekligen lockande att ta hela 2019 års semester och förlägga den i januari-februari!

Trots sjukdomar har vi haft en väldigt fin vintermånad hos oss på Vaxholm. Det har snöat i princip varje dag och Edith har så smått börjat vänja sig vid allt det vita på marken. Åka pulka är roligt, speciellt när det går fort! Och sova ute är skönt, speciellt nergosad i bästa åkpåsen. 

Stigen, stranden, isen

Stigen, stranden, isen

Inskolning på förskolan, check!

Det främsta äventyret för Edith efter vår Israelresa (Jerusalem, Tel Aviv) har varit att börja förskolan. Det har varit ett äventyr för oss alla förstås att lära oss att lämna och lämnas, äta, vara ute, klä på och klä av och så vidare. Men, så bra hon trivs nu! Tror vi i varje fall, det verkar så. Häromdagen när vi ringde in sjukanmälan och Edith hörde förskolefrökens röst i telefonen sken hon upp och vinkade. Ett fint betyg! 

// Camilla  

Kryssning jorden runt - 2019 års rutter!

Kryssning jorden runt - 2019 års rutter!

På charter med barn - Cala n' Bosch, Menorca

På charter med barn - Cala n' Bosch, Menorca