På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Boktips för hängmattan

Boktips för hängmattan

Gillar ni att läsa på semestern? Jag gillar att läsa, alltid. På semestrarna nuförtiden blir det ju inte riktigt lika många lästimmar i flygplan/solstolar/på caféer som tidigare av vilda, små, naturliga skäl men fortfarande (mycket tack vare bokcirkeln jag är med i) läser jag en hel del. Här kommer ett par feel-good-boktips för hängmattan, sängen eller var ni nu helst läser! 

Ljuset vi inte ser - Anthony Doerr

Fantastiskt fin bok där flera människoöden vävs ihop innan, under och efter andra världskriget. En av huvudpersonerna är en blind flicka som flyr från Paris till Saint-Malo, där hon lär sig ta sig fram i byn med hjälp av en exakt modell som pappan bygger för att hon ska klara sig på egen hand. Fin, men sorglig, med en historia som dröjer sig kvar länge i tankarna.

Binas historia - Maja Lunde

Även här en historia som sträcker sig över lång tid - flera århundraden. En fascinerande berättelse om bin och hur oerhört beroende vi är av att de pollinerar våra växter och grödor. Lite skrämmande framtidsutsikter och viss science fiction (vilket vanligtvis inte är min grej) men fängslande från första sidan! Delar av boken utspelar sig i Kina, men dessvärre väcks ingen reslust av de miljöer som beskrivs...

Viskande skuggor - Jan-Philipp Sendker.

Från författaren som skrev Konsten att höra hjärtslag. En fin bok om en man som förlorat sin son, tar sin tillflykt till ön Lamma utanför Hong Kong och genom sin vän på fastlandet blir indragen i en mordutredning. En mysig och intressant bok (trots mordutredningen) och min längtan tillbaka till Hong Kong växte för varje sida! Jag hoppas att vi snart kommer kunna resa dit med familjen, inte minst till flera av de naturmiljöer utanför centrala Hong Kong som gestaltas i boken.

FullSizeRender.jpg

 William Wisting-serien - Jorn Lier Horst

På jakt efter något lite mer lättsamt? Gillar du polisdeckare där privatliv, historia och brott vävs ihop kan serien om kriminalaren William Wisting rekommenderas. Väldigt lättlästa men ändå spännande och med en historia som fastnar. Den första i serien som jag läste var Vinterstängt, men det finns ett par tidigare också. Efter att ha plöjt igenom 4-5 böcker i serien på kort tid tycker jag nog att de tidigaste är bäst så börja från början! Lite liknande stuk har Peter May’s böcker - brittisk miljö istället för norsk men kan också rekommenderas för den som vill sträckläsa en serie.

Vad läser du i sommar? I min bokcirkel har vi precis läst Karin Bojes Kallocain - inte så lättsam men klart läsvärd även den! I läshögen finns en hel del men jag kan inte riktigt bestämma mig för vad som kommer härnäst... 

// Camilla  

Sommar i Åre

Sommar i Åre

Larnacas flygplats och när flyget inte är tillräckligt försenat

Larnacas flygplats och när flyget inte är tillräckligt försenat