På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Ett enklare sätt att boka bonusresor för Eurobonus med SAS och Star Alliance

Ett enklare sätt att boka bonusresor för Eurobonus med SAS och Star Alliance

Äntligen har det kommit ett bra sätt att söka och boka bonusresor för Eurobonuspoäng! På SAS hemsida har man tidigare bara kunnat boka bonusresor (resor för de poäng man samlat genom Eurobonus) för SAS egna flighter. För resor med övriga Star Alliance har American Airlines hemsida var en hjälp, men det har alltid krävts ett telefonsamtal för att boka själva biljetterna. Numera kan man boka alla (?) tillgängliga bonusresor på hemsidan!  

SAS nya sida för att boka bonusresor

Så här gör du för att söka fram och boka din bonusresa online:

IMG_1892.PNG

Gå in på Sas.se. Klicka på den trestreckiga ikonen längst upp till höger (om du surfar via en mobiltelefon). Välj SAS Eurobonus och Använd poäng.

IMG_1893.PNG

Välj Boka Star Alliance resor.

IMG_1894.PNG

Om du inte redan loggat in blir du nu ombedd att göra det innan du kan börja söka resor, men sen är det bara att börja söka “som vanligt” med skillanden att du bara får upp de flighter som går att boka via poäng - med samtliga Star Alliance-bolag. Har du två för en-möjligheter genom American Express går det att använda dem också. Smidigt och enkelt!

IMG_1895.PNG

Hur samlar man Eurobonuspoäng? 

Hur man snabbast och mest effektivt samlar Eurobonuspoäng har det skrivits många guider om. Mitt starkaste tips är att skaffa ett kreditkort där alla inköp föranleder nya Eurobonuspoäng. Vi har exempelvis American Express Eurobonus Premium. Läs mer om bästa kreditkortet för dig som reser här.  

Många har skrivit om hur man bäst sparar ihop Eurobonuspoäng. Exempelvis Lyxresan, här, Grattis världen, här, och Djemme reser jorden runt, här. Den senare är inte precis någon favoritblogg för min del, men de har en del bra tips. 

 

Jag ser fram emot vår första ”ordentliga” resa för poäng - till Singapore efter jul! Läs mer om våra Asienplaner här. Längtar - det ska bli så oerhört skönt med ett par veckors semester tillsammans!

// Camilla  

Hur gick det med 2018 års bucketlöften?

Hur gick det med 2018 års bucketlöften?

Advent på Vaxholm

Advent på Vaxholm