På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Incheckade på Ao Nang Village Resort, Krabi, Thailand

Incheckade på Ao Nang Village Resort, Krabi, Thailand

Thailandpremiär för stora delar av familjen - i Ao Nang, Krabi. 

Ao Nang Village Resort har inte de allra bästa omdömena i Ao Nang, men i sin prisklass var det ett av de bättre som dessutom har pool. Vi blev positivt överraskade, då vi försökte hålla förväntningarna låga på förhand. Eftersom stranden i Ao Nang inte är omtalad som den allra bästa kändes det bra att ha pool för Edith att plaska i som backup. Och helt i enlighet med vår nya hotellrutin invigdes den tio minuter efter incheckning. Edith hoppar nu från kanten själv med sina puffar, både på djupt och lite grundare vatten. ”Simmar” med både armar och ben och tar sig faktiskt fram ganska bra. Stor tjej, som en fisk i vattnet!

Ao Nang Village Resort

I jämförelse med vårt hotell i Singapore är det här mycket enkelt, precis som vi förutsatte. Helkaklat, hårda (men någorlunda sköna) sängar och toaletten läcker lite. Bra läge tycker jag för att vara inne i Ao Nang, men den som vill ha lugn och ro ska välja ett annat ställe. Mitt på ”huvudgatan”, men med själva hotellrummen och det lilla poolområdet en bit in så vid frukost- och poolområdet är det mysigt. Ljudet från huvudgatan försvinner dock aldrig helt och Ao Nang är verkligen (åtminstone under högsäsong) en intensiv ort vilket är bra att känna till. 

Mycket poolbadande blir det!

Mycket poolbadande blir det!

Jag tycker det är jobbigt med (den inte helt ovanliga) lösningen att duschen i princip sitter ovanför toaletten. När man duschat är hela badrummet genomblött och därmed superhalt. Lite farligt för Edith, jobbigt för oss. Edith verkar annars supernöjd med rummet, sprang runt och leker massor och trivs med att sitta på balkongen och titta. Dock var själva hotellområdet lite svårt för henne att upptäcka på egen hand. Vårt rum låg längst bort från poolområdet och de få öppna ytorna, så vi behövde alltid vara med henne när hon ville ut och titta lite. Balkongen är inte säker för små barn, de kan lätt falla ner flera våningar, vilket gjorde att hon var ganska begränsad även där. 

Frukost på Ao Nang Village Resort

Frukosten kostar 150 bath per person och gratis för barn under 3 år. Relativt bra för att vara på ett enkelt hotell. Ibland finns mjölk, ibland youhurt. Flingor, rostbröd, goda juicer och så en uppsjö av varma asiatiska rätter. 

Ao Nangs huvudgata

Ao Nangs huvudgata

Och priset?

Vi bodde här under allra högsta högsäsongen: kring nyår. Med relativt dålig växelkurs (hade försämrats sedan bokningen i varje fall) landade vi på kring 600:-/natt utan frukost. I mars, tittade jag lite snabbt nu på Booking.com, ligger priserna på cirka halva det priset. 

Vill du ha ett enklare hotell med pool och enkla men rena rum mitt i smeten? Kör på det här! 

// Camilla  

 

 

Incheckade på Krabi Klong Moung Bay View Resort, Klong Muang, Thailand

Incheckade på Krabi Klong Moung Bay View Resort, Klong Muang, Thailand

Incheckade på Rendezvous Hotel Singapore, Singapore

Incheckade på Rendezvous Hotel Singapore, Singapore