På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Incheckade på Rendezvous Hotel Singapore, Singapore

Incheckade på Rendezvous Hotel Singapore, Singapore

Vi är i Singapore! Resan ner gick över förväntan, trots sisådär 26 timmars restid totalt sett. Första natten med tidsomställningen gick inte så bra, men dagarna har varit fina och de följande nätterna har det gått bättre och bättre! Sovmorgon varje dag får det bli, men med +7 timmar vore det väl nästan konstigt annars.

Nattsuddar-Edith

Nattsuddar-Edith

Rendezvous Hotel Singapore

Jag tyckte att det var svårt att hitta boende i Singspore. Dels är det dyrt, dels hade jag krav på höga omdömen och pool (för Ediths skull). Tillslut slog jag till med en bokning på Hotwire.com och vi fick då ett rum på Rendezvous Hotel Singapore. Hotellet ligger ganska nära Orchard Road, en gata kantad av köpcentrum efter köpcentrum. Sevärt, faktiskt - jag har aldrig sett så många affärer på så liten yta! Mitt favorit köpcenter så här långt är ION - där finns precis allt man kan tänkas behöva och väldigt mycket mer. Nu i juletider var hela Orchard road fylld av julpynt och det spelades julmusik överallt. Festligt!

Lite för bra AC i lobbyn och korridoren vissa mornar - filt på!

Lite för bra AC i lobbyn och korridoren vissa mornar - filt på!

Hotellet är fint, personalen är trevlig och rummen är stora och fräscha. Eventuellt hade vi ett King-rum, jag är lite osäker. Värme i toasitsen och sköljmöjligheter för både fram och bak för den som önskar det. Enorm tv, stor (mycket hård) säng och spjälsäng för Edith (som hon aldrig sov i). Det enda som är sisådär är poolområdet. Den ”stora poolen” (ganska liten) är iskall, men överraskande nog finns det en liten sidopool med riktigt varmt vatten. Som en jacuzzi utan bubbel. Poolerna, solstolarna och omgivningen här är slitna och flera stolar är sönder och smutsiga. Lite trist, med tanke på att hotellet i övrigt är fint. Kring 1700:- per natt betalade betalade vi, utan frukost, så det är ju inget budgethotell precis. I övrigt är dock allt annat fint! 

Det går att boka/uppgradera till rum som har access till Club Rendezvous, ett särskilt område med tillgång till mat och dryck etc. Bokar man en svit ingår upphämtning på flygplatsen etc. Vi uppgraderade inte, så jag har tyvärr inte några bilder från det området.

Frukost på Rendezvous Hotel Singapore

Vi var tveksamma till om vi alls skulle testa frukostbuffén, som kostade över 200:- per vuxen. Sista dagen gjorde vi det, men det är inget att rekommendera. Det fanns visserligen så att vi alla blev mätta (med tonvikt på varm mat med asiatiska rätter) men för de pengarna får man en ganska lyxig frukost på ett café eller liknande. Inom ett par hundra meter från hotellet finns många alternativ, exvis Starbucks. 

Spännande sushiband på närmaste köpcentrat

Spännande sushiband på närmaste köpcentrat

Vilka är dina bästa hotelltips för Singapore? 

// Camilla  


Incheckade på Ao Nang Village Resort, Krabi, Thailand

Incheckade på Ao Nang Village Resort, Krabi, Thailand

Hur gick det med 2018 års bucketlöften?

Hur gick det med 2018 års bucketlöften?