På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Reseåret 2018

Reseåret 2018

Troligtvis sist ut i blogg-Sverige med en sammanfattning av 2018. Men, vilket spännande reseår vi hade förra året! Vi började det nya året hemma i Sverige och avslutade i Ao Nang. Häng med på en genomgång av förra årets resor! 

Januari i Israel: Jerusalem och Tel Aviv

Förra vintern var resehöjdpunkten våra 10 dagar i Israel. Ett så spännande resmål på många sätt. Mycket att se och göra i Jerusalem men allra bäst var mysiga och barnvänliga Tel Aviv. Läs alla våra inlägg om Israel här

Tänk - Edith för ett år sedan!

Tänk - Edith för ett år sedan!

Påskvecka på Cypern 

Lite spontant bokade vi en vecka på Sunwing Sandy Bay tillsammans med en kompis-familj. Superhärlig vecka full av lek, bad i barnpoolen (som var uppvärmd) och Lollo o Bernie. Superfint hotell som jag gärna åker tillbaka till, även om själva Ayia Napa inte var superroligt. Lite svalt var det vissa dagar, eftersom påsken låg tidigt hade värmen inte riktigt kommit till Cypern för att stanna, men vi höll oss sysselsat Läs mer om vår resa till Cypern här

Midsommar i Helsingfors

Tillsammans med vänner bestämde vi oss för att hitta på något roligt över midsommar, precis som vi gjorde för ett par år sedan i Warszawa (läs om den resan här!). Detta året ville vi alla hålla nere kostnaderna lite, så nu blev det en tur med TallinkSilja till Helsingfors. Fina kvällar ombord och en trevlig dag på nöjesparken Borgbacken, läs mer om det här

Sommar i Åre

Vår gemensamma semestervecka (sommaren blev ju inte riktigt som vi tänkt oss) spenderades i mysiga Åre. God mat, utomhuslek och äventyrsbad. Och en topptur. Läs mer om de dagarna här

Högsommar i skärgården  

Även om vi inte reste så långt, kan man inte klaga på högsommaren i Stockholms skärgård, där vi bor. Lite om våra äventyr i somras kan man läsa om här - bland annat utflykter till närliggande öar.

Somrigaste sommaren på länge!

Somrigaste sommaren på länge!

Familjemys på västkusten  

Semesterns sista vecka (min och Ediths, Emil var ju bara ledig en vecka med oss) spenderade vi hos mormor och morfar på västkusten. Vi träffade mina vänner, lekte med kusiner och testade närområdets alla lekplatser. Och gick oändliga nattningspromenader i värmen... Men hade inte tid för något bloggande.

Höst i Helsingfors 

Vi tog ett litet break i oktober med en minikryssning till Helsingfors med TallinkSilja. Supermysig helg full av god mat, mys och lek. Läs mer om den resan här.

All inclusive i november  

Vi fick jaga en del för att hitta ett bra hotell till vår chartervecka i november, när jag och Edith skulle resa iväg med mormor och morfar. Bra hotell hittade vi, men vi hade otur med sjukdomarna. Därför inte årets bästa resa, tyvärr. Läs mer om den och det fina hotellet här

Final i Asien: Singapore och Thailand

Och så avslutade vi med vinterns resehöjdpunkt: ett par veckor i Asien. Jag brukar alltid bli fylld av inspiration och reseplaneringslust när jag är iväg på resor. Många nya idéer brukar födas, till både nya resor och vardagen. Men inte denna gången, konstigt nog. Kanske för att Edith återigen hade feber och var förkyld, vilket gör det lite svårare att hitta på det vi var sugna på att göra? Eller för att min egen hälsa inte riktigt är som den ska? Oaktat detta så hade vi många härliga dagar fylld av god mat, upplevelser och bad. Kanske, kanske att vi överväger lite mer barnvänligt hotell nästa gång i Thailand dock. Det finns ju så mycket att upptäcka när man är två år… Inläggen från Singapore hittar ni här och inläggen från Thailand hittar ni här!

God fortsättning på det nya året, såhär en bra bit in på det!

// Camilla  

 

 

 

När små barn blir sjuka på resa - tips!

När små barn blir sjuka på resa - tips!

Våra bästa tips för Ao Nang, Krabi

Våra bästa tips för Ao Nang, Krabi