På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Advent på Vaxholm

Advent på Vaxholm

Jag har sån jul-mys-feeling! Ser fram emot alla kommande adventshelger, två hemma och två borta. Den sista helgen innan jul åker vi upp till Ediths farmor och farfar där efterlängtad faster väntar. Håller tummarna för snö så att vi kan vara ute och leka i den. Varma tofflor, böcker och julklappar ska med. En helg kommer att spenderas på västkusten och två här hemma på Vaxholm!

Härlig vinterdag i skärgården

Härlig vinterdag i skärgården

Vad händer på Vaxholm i december? 

På Vaxholm händer massor av mysigt i december! Vaxholms turistbyrå är bra på att sammanställa allt som händer i kommunen och vill man läsa hela listan hittar man den här, men jag har plockat ut några gobitar som jag hoppas att vår familj hinner med i år.

Julmarknad på rådhustorget (butikernas är den 2:e december, LIONS är den 8-9:e december)

Julmarknader är mysiga, hur små eller stora de än är. På Vaxholm är det inte så stort och antalet utställare är ganska begränsat - men det är ändå härlig julstämning och en extra anledning att ta sig ner på byn och promenera omkring lite

Soppa och fika på Vaxholms bed and breakfast (första och andra advent)

Som ni vet gillar jag Vaxholms BnB. Söndagar i december kör de sopplunch med fika och kaffe på maten mellan 12-16. Jag tror att det är slut för säsongen sedan, så passa på! Första advent är det dessutom lite utställare på plats på innergården som säljer choklad och så, samt livemusik. Läs mer om Vaxholms BnB här.

Julshopping i butikerna

I december håller många butiker söndagsöppet, något som vi annars inte är särskilt bortskämda med här på ön när det inte är sommarsäsong. Jag handlar gärna här, men det är ibland lite svårt att få till det med tanke på öppettiderna. I år blir det hur som helst en sista julklapp som ska inhandlas och en lakrits-adventskalender till Emil som försenad farsdagspresent. På lucia kör Magasinet kvällsöppet med Lucia After Work.

Konsert i Vaxholms kyrka (flera datum)

Jag gillar kyrkor. Särskilt musik i kyrkor, det är så mäktigt. Det har inte blivit någon konsert i Vaxholms kyrka för mig ännu, men kanske att vi kan få till en i år. De har bland annat på lucia och flera söndagar i advent.  

Fågel på fönstret förra vintern

Fågel på fönstret förra vintern

Julmys hemma

I helgen hoppas jag att vi får till lite julbak! Ediths adventskalender med ett paket per dag är redo, fylld med mer Duplo från det enorma berg vi köpte för något år sedan. Det ska bli spännande att se hur det funkar för henne att öppna ett paket varje dag  - jag tror att det inte kommer vara så lätt att motstå alla de andra paketen. Kanske är hon lite liten, vi får se. De andra julklapparna (ganska få i år) ska också slås in, roligt med paket tycker jag, men det får bli lite närmare jul. Och så ska vi så tidig som möjligt ordna en julgran! Och julpynta med tomtar och ljus. Ingen julmat blir det nog hemma hos oss i år, eftersom vi firar julen borta och sedan far iväg. Massor av mysigt väntar! 

Vad är viktigast i julstöket för dig? Vad är mysigast i fixet?

// Camilla

Ett enklare sätt att boka bonusresor för Eurobonus med SAS och Star Alliance

Ett enklare sätt att boka bonusresor för Eurobonus med SAS och Star Alliance

Incheckade på The Gloria Palace San Agustin Thalasso and Hotel, Gran Canaria

Incheckade på The Gloria Palace San Agustin Thalasso and Hotel, Gran Canaria