På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Vad kan egentligen gå fel på en charter?

Vad kan egentligen gå fel på en charter?

Som jag beskrivit tidigare var själva syftet med höstens solresa att få en så enkel vecka som möjligt. Vi skulle sola, bada, äta och få hjälp av mormor och morfar när pappa var iväg på utbildning. Men, livet blir ju inte alltid riktigt som man tänkt sig - det visade att en hel del kunde gå fel även på en charter! 

Topp fem i omvänd ordning - den senaste veckans höjdpunkter:

5.  Vädret 

Sammanfattningsvis: åk inte till Gran Canaria i november med föreställningen om att det kommer bli sol och bad varenda dag. Vi hade sol varje dag, men inte hela dagarna. Och ibland var det rejält kallt! Nu kunde vi inte bada hela dagarna av andra skäl (se nr två på listan), men det hade varit omöjligt även vädermässigt så att säga. 

Hängig tjej på balkongen

Hängig tjej på balkongen

4.  När det vi trodde skulle ingå, inte ingick

Vi hade som känt lite beslutsångest när vi skulle välja hotell, men valde Gloria Palace tillslut. Goda omdömen, stort utbud av mat, lekplats, lekrum, barnpool. Och så spa, tennis och lite annat för oss vuxna. Trodde vi. Mycket var väldigt bra på hotellet, men lekplatsen bestod av två gunghästar och lekrummet bara av färger, papper och pennor. Det utlovades att spa, turkiskt bad med mera skulle ingå i all inclusive men så var det inte, vilket var något av en besvikelse eftersom det var lite av ”grejen”. Nästa gång får det nog bli Sunwing igen!

3.  Förlorat bagage

Jag har haft tur tidigare och aldrig blivit av med min väska vid en flight. Trots det brukar jag vara bra på att packa lite extra ombyten, necessär och extra välling i handbagaget. Denna gång tänkte jag att det räckte gott med det som måste vara där och allt vi behövde till själva nerresan... Och tji fick jag! Att bli av med resväskan är ju inte hela världen om man reser själv, men jag insåg fort att det var en himla massa saker jag saknar fort i Ediths packning! Vi kompletterade med sommarskor (Edith hade stövlar på sig vid nerresan...) och lite annat nödvändigt direkt men som tur var anlände väskan till hotellet redan på kvällen. 

2.  Edith blir sjuk

Resan ner gick lite för bra. Ediths sov och sov... och hade 39.3 graders feber på eftermiddagen när vi var på plats på hotellet. Ett besök till San Roque sjukhuset i Maspalomas fick inleda första dagen på plats. Öroninflammation och (tyvärr, de är ju väldigt snabba med det i Spanien...) antibiotika. Inte riktigt den starten på veckan som vi hade hoppats på. Edith superledsen över saknad till pappa, ont i örat, äcklig medicin, besvikelse över uteblivna bad... och med mycket begränsad bättring fortsatte det på samma tema  även följande dagar. Intag av vätska och mat minskade för varje dag, kanske som en följd av medicinen? Oavsett så blev det lite väl kämpigt tillslut och vi bestämde oss för att resa hem i förtid. 

Pjamas-Edith på flygplanet

Pjamas-Edith på flygplanet

1. Kräksjuk och feber på flygresan!  

Och så finalen. Jag och Edith bokar om, bokar nytt och reser istället för fredag hem redan på onsdagen. Framförallt för att Edith fortsatte vara så hängig trots medicin. Resan till flygplatsen gick fint, vi underhöll oss några timmar på flygplatsen trots förseningar och boardade sedan. De första två timmarna gick ganska bra, Edith var extremt trött efter kort middagssov men när hon somnade inföll ett lugn. Men sen kom det, illamåendet. Och febern. Att resa ensam med en snart tvååring och samtidigt bli matförgiftad (?) är det värsta jag fått uppleva på en flygresa. Det var faktiskt några av de värsta timmarna i mitt liv, men på något sätt tog vi oss igenom det såklart. Jag tog mig knappt av planet, men fick hjälp att lasta på packning och Edith på vagnen. Låt oss hoppas att det var en matförgiftning eller likande och inget annat - så att inte hela flighten och alla omkring mig på Arlanda ligger henna sjuka nu? Men allt talar för det, för ingen här hemma mår dåligt...  

Nöjda på väg till flygplatsen!

Nöjda på väg till flygplatsen!

Nämnde jag också att min mobilskärm krossades? Och att Edith vägrade låta mormor och morfar komma i närheten av henne stora delar av tiden? Och att även jag, förstås, är rejält förkyld... vilken vecka! 

Men, som en liten cliffhanger - allt var förstås inte jobbigt! Hotellet var fint, maten god och vissa dagar var det varmt och skönt. Mer om det lite längre fram! 

// Camilla

 

Incheckade på The Gloria Palace San Agustin Thalasso and Hotel, Gran Canaria

Incheckade på The Gloria Palace San Agustin Thalasso and Hotel, Gran Canaria

Att flyga med små barn - handbagage

Att flyga med små barn - handbagage