På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Incheckade på The Gloria Palace San Agustin Thalasso and Hotel, Gran Canaria

Incheckade på The Gloria Palace San Agustin Thalasso and Hotel, Gran Canaria

En vecka senare kommer här vårt omdöme om Gloria Palace San Agustin Thalasso and Hotel! 

Gloria Palace i San Agustin på Gran Canaria är ett jättefint hotell, fräscht och välunderhållet. Det är enormt stort, inte sådär personligt som mindre hotell kan vara, och passar den som prioriterar ett stort utbud av mat, flera pooler med många solstolar och spa snarare än personlig service och avskildhet. 

Ett av flera poolområden på Gloria Palace San Agustin

Ett av flera poolområden på Gloria Palace San Agustin

Dublettrum på Gloria Palace

När vi bokade vår resa med Ving kunde vi välja på ett dubbelrum (vanligt sådant, med havsutsikt) eller ett dublettrum. Vi valde dublettrum för att kunna bo alla (tre vuxna och ett barn) tillsammans. Dublettrummen är stora och fina, med två separata sovrum varav det ena har en riktig dörr. Badrum med badkar och två handfat, stor möblerad balkong med fantastisk utsikt. 

Städning ingick varje dag och vattenflaskor med och utan kolsyra fylldes på gratis på rummet. Tv fanns i båda rummen, bland annat med svenska och norska kanaler. Ediths favorit blev Disney Channel och Clan - två barnkanaler med spanskt tal.  

Läget för Gloria Palace San Agustin

Om det finns något att ”klaga på” vad gäller hotellet så är det möjligtvis läget. Dels skulle jag inte välja att åka tillbaka till San Agustin igen tror jag, med hänsyn till att det inte finns så mycket att göra där. Men om man som vi tänker sig att äta majoriteten av måltiderna på hotellet och mest hänga där (även om det inte blev så, läs mer här) är San Agustin absolut tillräckligt fint. Dock är det en bit att gå ner till centrum och stranden från hotellet, stora nivåskillnader med branta backar. Varken hotellet eller läget kan rekommenderas för den som har svårt att gå/ta sig fram eller sitter i rullstol. 

Nere i San Agustin finns en fin strandpromenad, som man kan följa bland annat till Playa del Ingles. Trevlig promenad!  Det går också en gratis shuttle (buss) till ett par av de närliggande stränderna från hotellet ett par gånger om dagen. 

Edith älskade att hänga i loungemöblerna kring snacksbaren

Edith älskade att hänga i loungemöblerna kring snacksbaren

Maten på Gloria Palace

Vi hade all inclusive och matmässigt var vi jättenöjda. Hotellet har en stor (verkligen stor) bufférestaurang där fina bufféer serveras till frukost, lunch och middag. Tiderna är lite sena för att vara ultimata för Edith (frukost från 08, lunch från 13, middag från 18) men utbudet är väldigt bra. Det fanns alltid massor att välja på och utbudet varierar dels mellan lunch och middag och dels mellan dagarna. Drycken som ingår är bra; goda juicer, läsk i glasflaskor (cola, fanta) och öl och vin. 

Utomhus finns en stor snackbar. I All Inclusive ingår ett antal olika smörgåsar (typ toast), pizzor, hamburgare och korv stora delar av dagen. På eftermiddagarna ingår kaffe och kakor. 

Poolområde och underhållning  

Allra högst upp i hotellet finns en avdelning med pool och bar dit bara vuxna har tillträde, där var aldrig jag så tyvärr inget omdöme därifrån. Men det finns också två poolområdet dit barn är välkomna. Dels en större pool, där det finns både solstolar och (på en terass högre upp) härligs solbäddar. Dels en mindre djup pool som ligger i direkt anslutning till barnpoolen som är 45 cm djup. Inget extra i poolerna, men gott om solstolar i alla delområden. 

Barnakiviteterna är inte jättemånga för små barn, men varje dag var det ballong-figur-utdelning (mycket uppskattat av Edith) och lite andra småsaker. Lekrummet var trist, lekplatsen likaså. På kvällarna minidisco med ambitösa lekledare och Mickey Mouse. 

Vid flera tillfällen var det uppträdanden med musik, liten marknad och temakvällar i restaurangen. Trevligt!  

 

Sammanfattningsvis ett fint hotell! 

// Camilla  

Advent på Vaxholm

Advent på Vaxholm

Vad kan egentligen gå fel på en charter?

Vad kan egentligen gå fel på en charter?