På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Brunch på Fazer cafe i Helsingfors

Brunch på Fazer cafe i Helsingfors

Som jag hade sett fram emot den här brunchen! Egentligen oklart varför, jag kände inte så många som varit där, men för flera år sedan var jag och Emil i Helsingfors och ville prova den. Det var fullbokat och vi fick nöja oss med något bakverk. Vid midsommar i år var det stängt. Men, nu i oktober, blev det alltså äntligen av att vi besökte Fazer cafe igen och testade deras brunch!

Massor med Mumin-choklad i shoppen!

Massor med Mumin-choklad i shoppen!

Topp fem på brunchen: 

Skagenröran

Den godaste skagenröra jag ätit. Och det säger inte lite, jag kommer ju ändå från västkusten. Färska, stora, räkor, lagom krämig och lite lök och persilja. 

Köttbullarna

Oväntat goda! Ediths favorit tror jag, hon åt minst 6 stycken. Smak av cevapcici, små och välstekta. Mums!

Croaissanterna

Färska, spröda, lagom smöriga. Say no more. 

Tårtorna  

Moussetårtor i olika utföranden, vår favorit var den med chokladbotten och mangomousse. Föreställer mig att det är olika tårtor varje gång, men klart värda att testa!  

Ostarna

Apelsinerna vad också goda! Denna bilden fick vi öva lite för… :)

Apelsinerna vad också goda! Denna bilden fick vi öva lite för… :)

Ett fräscht utbud av ost och kex fanns, med tillhörande goda marmelader. Ostarna var supergoda allihop! 

Det fanns inte supermycket att välja på, men allt som fanns var gott, fräscht och av hög kvalité. Inget halvfabrikat här inte. Det enda jag var lite besviken över var att det inte var så mycket choklad som jag hade väntat mig. Småchoklad vid kaffet, tårtor och till pannkakorna men det var allt. Kanske nog så, men jag hade väntat mig lite mer choklad i själva maten! 

Priset var 23,90 euro per vuxen, Edith åt (med stor entusiasm!) gratis.  Öppettider på lördagar är 9-14. 

Adressen Fazer är Glogatan 3 vilken nås med kring 20 minuters promenad från Olympiaterminalen där Tallinksiljas fartyg lägger till.  

 

Vilken är den bästa brunch du testat? 

// Camilla

Att flyga med små barn - handbagage

Att flyga med små barn - handbagage

Man lever bara en gång

Man lever bara en gång