På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Minnen från Japan

Minnen från Japan

En av mina och Emils första gemensamma resor gick till Japan. Den allra första gick till Marocko och var helt okej, men ingen superresa på något vis. Japan däremot - så oerhört bra resa! Dels fantastiskt land att besöka, med vackra miljöer, god mat och mycket att se. Fantastiskt lätt att ta sig runt, bra priser och trevlig städer. Dessutom var ett par av våra vänner i Japan samtidigt, så vi kunde träffas ett par gånger på middag och för någon gemensam utflykt vilket var mysigt!

Körsbärsblomning!

Körsbärsblomning!

Vi flög med Turkish airlines från Stockholm till Osaka med mellanlandning i Istanbul (förstås, har Turkish mellanlandning någon annanstans?). En hel del förseningar på vägen ner vill jag minnas, så vi anlände mitt i natten till vårt hotell i Kyoto som var första stopp. Kring 3-4 nätter i Kyoto, tåg till Hiroshima och 2-3 nätter där för att sedan ta tåget vidare tillbaka till Osaka för 2-3 avslutande nätter. Vi hade 8 nätter på plats i Japan, plus 2 resnätter.

Tänk den dag Sveriges tågstationer är uppmärkta på det här sättet. Samma vagn stannar på samma plats på perrongen, alltid. Inget springa längs tåget och leta efter vagn X som dagen till ära är utbytt till vagn Y!

Tänk den dag Sveriges tågstationer är uppmärkta på det här sättet. Samma vagn stannar på samma plats på perrongen, alltid. Inget springa längs tåget och leta efter vagn X som dagen till ära är utbytt till vagn Y!

Eftersom vi skippade Tokyo under vår resa lyckades vi hålla nere resekostnaderna ganska bra. Det var prisvärt att turista i Japan i april (påsk) 2014 när vi var där. Boendet (fräscha hotell) gick på kring 700:- per natt i genomsnitt, en rejäl god lunch kring 60:- och entré till sevärdheter var i princip gratis. April var en het fantastisk tid att besöka de delar av Japan som vi besökte - körsbärsträden stod i full blom!

Osaka.

Osaka.

Kyoto - min favoritstad!

Kyoto - min favoritstad!

När vi kom tillbaka till Sverige efter vår resa, var vi länge väldigt inställda på att vi måste bo i Japan en tid i våra liv, någon gång. Den tanken har svalnat lite, men det är helt klart ett land som vi vill återvända till! Gärna till Tokyo, förstås, men även till andra delar av landet som kan erbjuda naturupplevelser, Onsen-boenden och annat spännande. Tillbaka till Kyoto är också ett måste - det är en av mina favoritstäder i världen. Kanske att jag blir lite sugen på att flytta dit nu igen, när jag tittar igenom bilderna (som för övrigt håller en låg kvalité, men det var andra tider då…). Stor stad med mycket att erbjuda, och ändå så lugnt och fridfullt. Att i princip alla bilar gick på el gav stor skillnad i ljudnivån i jämförelse med hemma, även vid de större vägarna. Och så brunnslocken… titta bara:

Ett land med sådana här brunnslock! Fantastiskt!

Ett land med sådana här brunnslock! Fantastiskt!

Miyajima, en vacker ö strax utanför Hiroshima. Nås med lokaltåg/spårvagn + båt.

Miyajima, en vacker ö strax utanför Hiroshima. Nås med lokaltåg/spårvagn + båt.

Vilken är din favoritstad i världen? Vart skulle du vilja bo?

/Camilla

Helsingforskryssning - Budget och packning

Helsingforskryssning - Budget och packning

Bäst all inclusive i november?

Bäst all inclusive i november?