På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Mysigast på Vaxholm: Vaxholms bed and breakfast

Mysigast på Vaxholm: Vaxholms bed and breakfast

Vaxholms mysigaste ställe är helt klart Vaxholms bed and breakfast. Utöver superfint B n B för övernattning, med fina mysiga rum (mina föräldrar har testat) har ägarna tagit på sig ansvaret för att alltid se till att det finns något mysigt att hitta på under kvällar och helger på ön.  

Supermysigt i Växthuset!

Supermysigt i Växthuset!

Temakvällar med middag  

Förra veckan testade jag och en vän en av temakvällarna i Växthuset: kransbindning och middag. Utöver fantastiskt god mat (fiskgryta med aioli och nybakat bröd) och dryck (varm och kall must, alkoholfritt vin och öl) fick vi också binda höstkransar att exvis sätta på dörren hemma. Vaxholms florist (Blomsterinspiratören i Vaxholm) var där och instruerade och tipsade. Fantastiskt trevlig kväll, inte minst att träffa andra Vaxholmsbor som vi aldrig tidigare pratat med! Vi betalde 495:- och då ingick både krans”bottnar”, lite tillbehör och snören och mat och dryck. Löv hade vi med oss själva, även om de flesta av oss plockat alldeles för få på förhand...

Kreativt kaos - älskar höstens färger.

Kreativt kaos - älskar höstens färger.

Växthuset och innergården, där det också finns en liten pyttebutik.

Växthuset och innergården, där det också finns en liten pyttebutik.

Fikabuffe och soppa

Under söndagar har man, fram tills alldeles nyligen, kunnat besöka Växthuset och njuta av en superfin fikabuffe (95:-). Gissa om uppskattat av både mig, Edith och mormor när vi testade för några veckor sedan! De kommande söndagarna är det istället soppa, bröd, kaffe och kaka för 125:- som gäller - en plan för helgen tror jag! Perfekt som avslutning på en höstpromenad i det härliga vädret kanske?  

Bilden gör inte fikabuffén rättvis, men det fanns SÅ mycket gott att smaka av!

Bilden gör inte fikabuffén rättvis, men det fanns SÅ mycket gott att smaka av!

 

På sikt vill jag testa både deras bullbak och smaka praliner. Hoppas också på att få till en lyxig egen kväll här igen inom kort - så härligt att bara ha en kort promenad hem på kvällen dessutom. 

Är du på jakt efter övernattning på Vaxholm tror jag att Vaxholms bed and breakfast erbjuder bäst och mysigast boende till rimligt pris. Dock ofta fullbelagt, så kika in på deras hemsida och kontakta dem om du är sugen! 

/ Camilla  

 

Man lever bara en gång

Man lever bara en gång

Helsingforskryssning - Budget och packning

Helsingforskryssning - Budget och packning