På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Bildkavalkad från Israel

Bildkavalkad från Israel

Tänk att Edith redan är mer än ett halvår äldre än när vi var i Israel i vintras! Hon utvecklas så snabbt, det händer så mycket. Från en dag till en annan kommer fler ord, nya rörelser. Det allra roligaste hemma just nu är att öva på att hoppa från mattkanten ner på golvet. Oavbrutet under lång stund. Favoritorden är "bejbis" (bebis) och "bass" (bajs). Och förstås "nej", men det har hon ju kört med ganska länge.

Något som jag tycker är väldigt roligt med att resa så pass mycket Edith är att vi hela tiden har hållpunkter att stämma av mot. I varje fall i större utsträckning än vad jag upplever här hemma, där det är svårt att skilja dagarna från varandra. Men exempelvis nu i somras när vi märkte att det var jättestor skillnad hur Edith lekte själv på hotellrummet i jämförelse med i våras på Cypern. På Cypern lekte hon på sin höjd i 2 minuter, då främst med Ninis i bilbarnstolen. I Åre kunde hon rita i sin målarbok en stund, klättra upp och ner i soffan litegrann och bygga lite med duplo. Mysigt.

Bilder från Jerusalem och Tel Aviv

Tel Aviv var och är en av de trevligaste städerna jag besökt - rekommenderas fortfarande varmt! Även om Jerusalem inte var någon ny favoritstad så var det ändå förstås i många delar väldigt sevärt. Denna vecka bjuder vi på lite mer bilder!

Eftermiddagstrafik i Jerusalem - intensivt och härligt! Är det inte konstigt att rusningstimmarna utomlands kan vara spännande men hemma i Stockholm är det hemskt?

Eftermiddagstrafik i Jerusalem - intensivt och härligt! Är det inte konstigt att rusningstimmarna utomlands kan vara spännande men hemma i Stockholm är det hemskt?

Tidig (verkligen tidig) morgonpromenad i Jerusalems gamla stads gränder. Här med ramp för varutransporter, vagnar och rullstolar.

Tidig (verkligen tidig) morgonpromenad i Jerusalems gamla stads gränder. Här med ramp för varutransporter, vagnar och rullstolar.

Genom Jaffa Gate, in i gamla stan. Modern reklam möter gammal arkitektur i en salig mix .

Genom Jaffa Gate, in i gamla stan. Modern reklam möter gammal arkitektur i en salig mix .

Heliga gravens kyrka (mycket oklart kring helighet och grav men en väldigt spännande kyrka!). Otroligt vackra rum! 

Heliga gravens kyrka (mycket oklart kring helighet och grav men en väldigt spännande kyrka!). Otroligt vackra rum! 

Utsikt över gamla stan i skymningen, Al-Aqsa mosken glänser helt fantastiskt i solen. Att gå upp på taken inne i gamla stan kan verkligen rekommenderas. Vi blev guidade hit upp av en butiksägare - lugnt, mysigt och väldigt fint. 

Utsikt över gamla stan i skymningen, Al-Aqsa mosken glänser helt fantastiskt i solen. Att gå upp på taken inne i gamla stan kan verkligen rekommenderas. Vi blev guidade hit upp av en butiksägare - lugnt, mysigt och väldigt fint. 

Ai Weiwei (den kinesiske konstnären) hade en gästutställning på Israels museum. Vi tittade dock bara på den utomhus, fint. I bakgrunden ”Bokens helgedom” där Döda Havsrullarna och andra förhistoriska handskrifter finns. 

Ai Weiwei (den kinesiske konstnären) hade en gästutställning på Israels museum. Vi tittade dock bara på den utomhus, fint. I bakgrunden ”Bokens helgedom” där Döda Havsrullarna och andra förhistoriska handskrifter finns. 

Bästa mellis i Tel Aviv! På flera platser fanns sådana här lockande, fräscha stånd med frukt och grönt där det blandades fruktsmoothies, nyttiga shakes och fruktsallader med honung. Supergott, som alltid i varmare länder.

Bästa mellis i Tel Aviv! På flera platser fanns sådana här lockande, fräscha stånd med frukt och grönt där det blandades fruktsmoothies, nyttiga shakes och fruktsallader med honung. Supergott, som alltid i varmare länder.

Old port i Tel Aviv - populärt tillhåll under sabbaten. Höga vågor, väldigt blåsigt. Men fint.

Old port i Tel Aviv - populärt tillhåll under sabbaten. Höga vågor, väldigt blåsigt. Men fint.

En av alla spännande pausområden längs gångstråken i Tel Aviv. Härligt koncept att kunna ses en sväng vid hängmattorna eller slå sig ner med en bok. Inte superbekväma dock, tyvärr. 

En av alla spännande pausområden längs gångstråken i Tel Aviv. Härligt koncept att kunna ses en sväng vid hängmattorna eller slå sig ner med en bok. Inte superbekväma dock, tyvärr. 

Även arkitekturen i Tel Aviv är spännande. Nutida blandas med Bauhaus och enklare, äldre, stenhus. 

Även arkitekturen i Tel Aviv är spännande. Nutida blandas med Bauhaus och enklare, äldre, stenhus. 

Till Ediths (och vår) stora glädje var det aldrig långt till en lekplats - i Tel Aviv fanns de överallt! Här inspektera gångbro och utsikten noggrant. Se vilken liten tjej!

Till Ediths (och vår) stora glädje var det aldrig långt till en lekplats - i Tel Aviv fanns de överallt! Här inspektera gångbro och utsikten noggrant. Se vilken liten tjej!

 // Camilla 

Ändrade planer för vinterns asienresa

Ändrade planer för vinterns asienresa

Sommar i Åre - Budget och packning

Sommar i Åre - Budget och packning