På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Tel Avivs restauranger och caféer - våra tips

Tel Avivs restauranger och caféer - våra tips

Tel Aviv är en fantastisk weekendstad som jag hoppas att vi kommer återkomma till flera gånger. Restaurangutbudet är stort och det är lätt att hitta bra och god mat från alla världens kök. Som jag nämnt tidigare är det en barnvänlig stad och det gäller även för restaurangerna - Edith var välkommen överallt och njöt i fulla drag av allt från milkshake och smoothie till indisk gryta och sötpotatispommes (för övrigt något av det godaste jag vet för närvarande!).

Frukost

vårt hotell ingick inte frukost så vi testade lite olika ställen under våra dagar på plats. Bäst gillade vi Sidewalk (Dizengoff street 130). Supergod frukost - vi valde en meny "Cozy" med en extra crosssaint och blev supermätta allihop. 

På Aroma precis bredvid finns goda bagels och varm choklad. Mest populärt i stan verkar Benedict vara - en restaurang som bara serverar frukost och gör det hela dagen. Enorm meny och allt vi smakade var gott (fantastiskt bröd!), men det kostade en rejäl slant. Vi besökte restaurangen på Ben Yehuda Street 171, deras originalrestaurang finns på Rothchild Blvd. 

Härliga serveringar längs Dizengoff Street

Härliga serveringar längs Dizengoff Street

Mellis  

Fruktståndet/caféet i korsningen Dizengoff/Ben Gurion street har fantastiska smoothies, fruktskålar och annat smarrigt till mellis eller fika. Supergott och fräscht, alltid mycket folk men inte långa köer!

Det finns en obegränsad mängd härliga caféer med bakverk, bröd, kaffe, yoghurtglass... Inga specifika tips är nödvändiga - nästan allt var gott!

Lunch

Lunchtips har vi lite färre av - men ett ställe som var helt nyöppnat när vi var där vill vi slå ett slag för. I Old Port finns ett område med affärer och restauranger. Ett av ställena sitter ihop med en bokhandel och var väldigt trevligt - vi åt god pizza och pasta och fick fin hjälp med Edith och översättning av menyn till engelska. Det här var ett av få ställen i området som var öppet på vardagar under lågsäsong - föreställer mig att det är mer som är öppet sommartid. Vi tror att ställer heter Pier 23, men är lite osäkra!

Smarrigt på Captain Curry!

Smarrigt på Captain Curry!

Middag

Vid en av grannskapets gungor träffade vi en kväll en pojke i Ediths ålder och hans föräldrar. De tipsade oss om fisk- och skaldjursrestaurangen Goosha. Vi hade läst om den på Tripadvisor också och blev verkligen inte besvikna - resans allra godaste måltid! Jag åt musslor i gräddig sås med vin med pommes till och Emil tog en skaldjurstallrik med räkor, krabba, musslor och annat gott. Otroligt gott!

Första kvällen åt vi indiskt på Captain Curry (Dizengoff blvd 149). Ganska liten meny, men supergott. Minns inte namnet på det vi testade (en veg och en med kött) men det passade fint med en kall öl och (till Ediths förtjusning) mango lassi!

På Susu and Sons mitt emot Goosha blev det hamburgerkväll på uteserveringen. Inte riktigt samma nivå på burgarna som på KÄK i Hornstull, men riktigt smarriga sötpotatispommes. Milkshaken var god, men man behöver inte en för att bli mätt! 

 

Sammantaget - det är lätt att hitta god (men dyr) mat från världens alla hörn i Tel Aviv!  

// Camilla  

Men, hur blir det nu med sommaren?

Men, hur blir det nu med sommaren?

Påskresa i sista minuten

Påskresa i sista minuten