På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Incheckade på Radisson Blu Sky City, Arlanda flygplats

Incheckade på Radisson Blu Sky City, Arlanda flygplats

När jag och Emil gifte oss för ett par år sedan ville vi så länge som möjligt hålla i den mysiga, härliga glädjekänslan efter bröllopet. En del i det blev att boka en resa (till Korfu stad, mysigt!) att resa iväg på ganska direkt efter bröllopshelgen. Vi gifte oss i Lövstabruk på en lördag och nästan alla valde att stanna kvar till söndagen då vi åt en brunch tillsammans. Resan vi bokat gick från Arlanda först på måndagen, men för att inte behöva bryta oss ur bubblan valde vi att checka in på Radisson Blu i Sky City den natten. Det var bland det bästa vi har gjort! Efter tre nätter i bäddsoffa (!) och såklart mycket fix, känslor och ganska lite sömn var det oerhört skönt att komma in på deluxerummet med total ljudisolering, morgonrockar och underbart fluffiga täcken. Att det bara var att vakna upp, äta frukost och sedan promenera någon minut till incheckningen dagen efter gjorde såklart det hela ännu bättre. 

Vackra brudbuketten! 

Vackra brudbuketten! 

Nu i augusti var det dags för oss att checka in på hotellet igen. Som med många charterresor hade vår resa till Menorca (inlägg kommer!) riktigt dålig flygtider, särskilt om man reser med barn. Hemresans shuttle avgick från hotellet vid 20-tiden på kvällen och flyget landade på Arlanda vid 03 på natten. Redan innan kände vi att taxi/flygbuss/Arlanda express inte kändes som spännande alternativ med Edith där på natten så vi bokade in oss en natt på Radisson Blu igen. Fint, fräscht rum med sköna sängar och en bra spjälsäng till Edith. En väldigt ihållande avloppslukt i badrummet och inte lika ljudisolerade dörrar mot korridoren (denna gång ett standardrum) drog ner betyget lite i jämförelse med förra gångens drömlika upplevelse men vi är ändå nöjda med beslutet. 

Nattligt blöjbyte med tillhörande vift

Nattligt blöjbyte med tillhörande vift

Självklart ingen direkt sovmorgon morgonen efter, men vi kunde turas om lite och på så sätt åtminstone få tillräckligt med energi för att påbörja pendeltåg-, buss-, bussresan hem!  

// Camilla

 
Bästa kreditkort och försäkring på resan?

Bästa kreditkort och försäkring på resan?

Tips om Vaxholms hembygdsgårdscafe

Tips om Vaxholms hembygdsgårdscafe