På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Smarta reseprylar för bebisar - vad vi alltid har med oss på resande fot

Smarta reseprylar för bebisar - vad vi alltid har med oss på resande fot

Packningen med små barn kräver lite mer än packningen för två vuxna. Vår erfarenhet är att packningens innehåll förändras ganska mycket under det första året - men här kommer våra bästa tips!

Edith bästa packtips

  • Ninis. Ninis har funnits i Ediths liv sedan BB (och innan dess!) men det var först kring sex månader eller därikring som Ninis på allvar började göra någon nytta som trygghet när det var dags att sova. Innan dess var Bobbo viktigare, hängandes i vagnen med mycket greppvänliga armar och ben. Ett gosedjur hemifrån alltså, viktigt!
  • Haklapp. En hopvikbar från In the Pocket Baby får alltid plats i väskan (perfekt även för vanliga uflykter) men när vi har mycket plats i packningen har vi med en vanlig i plast också.
  • En hopvikbar baby-sits (även den från In the Pocket Baby, vi köpte dock vår begagnad). Kan tyckas vara en onödig resepryl men vi har faktiskt haft stor nytta av vår! Dels hemma på barstolarna i köket (där vi inte har en vanlig barnstol) och dels på hotellrum/lägenheter för att få Edith att sitta stilla och säkert på stolen i åtminstone några minuter per måltid. Reser man i städer/länder där barnstol inte är självklart på restaurangerna är den väldigt smidig, bara att spänna fast på en vanlig stol. Funkar från att bebisen sitter någorlunda stadigt.
  • Resvagn. Såklart kan man ha med sin vanliga vagn, men vi är lite för rädda om den för att låta den flyga. Vi är supernöjda med vår Babyzen yoyo+ som vi använt sedan Edith var strax under sex månader. Den funkar som handbagage på de flesta flighter och går att köra i mittgången i SJ:s tåg. Mycket smidigt.

När vi flyger packar vi alltid ett av handbagagen i en lättillgänglig strandbag som man kan ha öppen vid fötterna. Det blir ju en del plock under en flygning och det är väldigt skönt att slippa mecka med det allt för mycket.

Mysigt och tryggt i vagnen
Mysigt och tryggt i vagnen

När vi är borta över natten har vi också med oss...

  • Lammskinnsfäll. Edith har sovit på lammfäll sedan sina första dagar och det är SÅ mysigt. Men det är inte främst därför vi har med den utan på grund av eventuell kyla! Vissa hotellrum blir riktigt kalla med AC (som ju inte alltid fungerar riktigt så som man ställer in dem, om det ens finns möjlighet att ställa in dem) och i Israel råkade vi på båda hotellen ut för att det till Ediths spjälsäng varken fanns lakan, täcken eller kudde. Skönt då med en fäll och en filt. Lammfällar funkar enligt vår erfarenhet ganska bra även när det är väldigt varmt, inte lika tätt och svettigt som lakan kan bli.
  • Diskmedel, diskborste och torkhandduk. Om ni, som vi, använder flaskor för ersättning eller välling vet ni att det är ett evigt diskande. Ingen självklarhet att det finns vare sig det ena eller andra i lägenheter man hyr (!) och såklart mycket sällan på vanliga hotellrum eller i hytter.
  • Blöjor, välling, ersättning eller barnmat. Behöver man något av dessa tre är det med hemifrån som gäller. Självklart finns det blöjor på nästan alla platser i världen och på många ställen såklart även barnmat (om än kanske mer söt och med annat innehåll än hemma). Men vem vill lägga värdefull semestertid på att jaga blöjor? Välling tycks vara en svensk uppfinning så det bör man inte räkna med att finna utomlands.
Bärsele är också toppen på resande fot! Denna en Babybjörn Outdoors

Bärsele är också toppen på resande fot! Denna en Babybjörn Outdoors

Vilka är dina bästa pack-tips när man reser med små barn?

// Camilla

Supertidiga flighter från Arlanda - bäst för småbarnsföräldrar?

Supertidiga flighter från Arlanda - bäst för småbarnsföräldrar?

Incheckade på Sunwing Sandy Bay, Ayia Napa

Incheckade på Sunwing Sandy Bay, Ayia Napa