På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Kryssning med barn: Bergen, Norge

Kryssning med barn: Bergen, Norge

Om ni upplever att allt inte riktigt funkar som det ska här på bloggen så är det helt riktigt. Jag hann inte bygga helt färdigt innan vi drog iväg, så ska ordna lite mer med det när vi är tillbaka vid en dator. I Squarespaces app, som jag använder för att ladda upp inläggen från telefonen, går det inte heller att redigera/beskära bilderna men jag hoppas att det inte ser helt galet ut för er som läser! 

Tisdagen under vår Norden-kryssning spenderade vi i Bergen, Norge. Det var första gången någon av oss var där, i Norges näst största stad. Och vilken trevlig stad! Helt klart en plats där vi kan tänka oss att bo. Om det inte vore för vädret, kanske. När det regnar som minst (enligt foreca.se) regnar det i snitt 18.9 dagar per månad (maj och juni). Således vimlade det av snygga stövlar, regnkappor och funktionskläder. Vi kände oss hemma i våra Lundhags och Houdinis med andra ord!

Bryggen, Bergen

Bryggen, Bergen

Även i Bergen blev det främst fokus på att promenera omkring för vår del. Det var anpassat för barnvagn i princip överallt, även på de mest oväntade ställen. För att ta sig ut till en liten park på Nordnesudden valde vi att gå genom ett bostadsområde med spännande ramplösningar. Lite tuff körning, men fin promenad!

Nivåskillnader, Nordnes

Nivåskillnader, Nordnes

Via Tripadvisor hade vi spanat in Anne Madam för lunch och det visade sig vara ett bra beslut. Supergod fisksoppa och smörgås med omelett och varmrökt lax, till ett pris som var lägre än vad en lunch för två går på hemma i Vaxholm. Kan verkligen rekommenderas! Väldigt trevlig personal (vilket alla var som vi pratade med under dagen) och rymlig toalett att rulla in vagnen i och byta blöja. 

Bryggen, Norge

Bryggen, Norge

En sväng in på Bryggenmuseet fick vi också till. Kan väl inte riktigt rekommenderas med hänsyn till den permanenta utställningens kvalité, men den tillfälliga utställningen om 1300-talsmänniskans DNA var spännande. Tydligen rörde många på sig en hel del under sin livstid redan på den tiden. Via analyser av tänderna och skelettet kan man tydligen utläsa förekomsten av ett ämne (som jag just nu inte minns namnet på) som förekommer i olika mängd i olika vatten. På så sätt kan man analysera fram var en människa levt i 2-3årsåldern (när vanliga tänder bildas), i 8-14årsåldern när visdomständerna bildas och som vuxen. Häftigt!

Bergen, Norge

Bergen, Norge

Edith är fortfarande superpoppis, dels bland personalen (varav många berättar att de har egna bebisar hemma) och dels bland framförallt italienska damer som gärna vill känna och klämma. Edith är fortsatt lite skeptisk, men smilar lite till favoriterna i serveringen nu åtminstone - till deras stora glädje!

Galamiddag ombord! Smarrigt med grönsakssoppa tycker Edith  

Galamiddag ombord! Smarrigt med grönsakssoppa tycker Edith  

Såhär ett par dagar in i kryssningen börjar de där utropen på alla språk bli lite väl tjatiga. Talar emot att spendera 118 dagar i sträck med MSC alltså. Klar fördel med de många språken är förstås att vi lär oss "så liten", "så söt bebis" och "heeeeej" av alla som kommer i närheten av Edith!

// Camilla

 
Incheckade på The Square, Köpenhamn

Incheckade på The Square, Köpenhamn

​Kryssning med Barn: Warnemünde, Tyskland

​Kryssning med Barn: Warnemünde, Tyskland