På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

​Kryssning med Barn: Warnemünde, Tyskland

​Kryssning med Barn: Warnemünde, Tyskland

Ombord! Häromdagen gick vi ombord på MSC Magnifica. Samma fartyg som i januari 2019 ger sig iväg på den kryssning jorden runt som jag spanat in för framtiden. Än så länge känns det forfarande ganska lockande, även om det faktiskt finns ett par saker som talar emot att resa med just MSC i 118 dagar.

Warnemünde  

Warnemünde  

Ombordstigningen i Köpenhamn gick klart över förväntan! Smidigt, korta köer och dessutom priority line på grund av Edith. Att ta sig till själva terminalen var ett något större projekt, blir inget mer traska med tunga ryggsäckar de närmaste dagarna om vi säger så. På väg till terminalen köpte vi lite matsäck i en COOP vid Österport station och gick till en park som omgav kartellet. Supermysigt! Edith premiäråt banan och var allmänt nöjd med livet.

Gott med banan

Gott med banan

Dagen idag har tillbringats i Warnemünde, Tyskland. Trevlig stadskärna och härlig lång sandstrand med mysiga små kabiner. Dessvärre var vädret på förmiddagen inte så strandvänligt, så vi nöjde oss med att promenera omkring, äta god schnitzel och köpa lite playmobil.

Warnemünde, nära Am Strom

Warnemünde, nära Am Strom

Stranden i Warnemünde

Stranden i Warnemünde

En glad och gosig tjej är det vi har med oss, men det blir lite mycket med alla intryck ibland. På stan går allt bra, ligga i vagnen är skönt när man vill sova och det är mysigt att få komma upp i famnen och spana ibland. Ombord på fartyget är det lite mer varierat. Mysigt i hytten (så mysigt att vi var vakna lite extra mellan 2-4 inatt och åt tre (!?) portioner mat osv), okej i de lugna delarna av bufferestaurangen och sådär men lite väl intensivt ibland när alla ska hälsa och komma sådär nära och klappa. Kul för oss vuxna att Edith är lite av en "opener" för att prata med i princip vem som helst men lite jobbigt för henne om det är i fel fas av dagen.

Promenadvänlig stad

Promenadvänlig stad

Nackdelarna med MSC så här långt då? Utropen. Och all annan information som sker "live". Alla utrop sker på väldigt många språk. Tror det är italienska, spanska, franska, tyska och engelska. Eventuellt något mer. Det blir lite tjatigt, även om det inte är utrop hela tiden förstås.

Ål och fisk i mängder

Ål och fisk i mängder

// Camilla

 
Kryssning med barn: Bergen, Norge

Kryssning med barn: Bergen, Norge

Det här med att vinna fem miljoner

Det här med att vinna fem miljoner