På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Planering av vinterns resor

Planering av vinterns resor

Nu när hösten kommit är det hög tid att planera vintersäsongens resor. Egentligen lite för sent, kanske, beroende på vilken resa man är sugen på. 

Vinterns första lite längre resa (utöver julfirande i Göteborg och så) går för vår del till... *trumvirvel*... Israel! Politiskt klart diskuterbart, men så blir det ändå. Varför? 

- Sol och värme. Inte särskilt höga temperaturer, kring 14-18 grader, men som en svensk vår föreställer jag mig. Lagom som omväxling mot januari i Stockholm med slask, minusgrader och några få soltimmar.

- Direktflyg och relativt kort restid. Vi har bokat resa med Norwegian och flygtiden är beräknad till 4 Tim 35 min på ditresan och 4 Tim 55 min på hemresan. Vi reser från Arlanda och dit testar vi nu äntligen Door to gate - delad taxi för under 500:- för hela familjen. Från vår dörr till terminalen på Arlanda, verkar oerhört smidigt. 

 - Liten tidsskillnad. Edith ska skolas in på förskolan veckan efter att vi kommer hem och hennes föräldrar är inte sugna på att utöver allt annat dessutom ställa om dygnet 6-7 timmar framåt eller bakåt. Två timmar känns alldeles lagom, har vi tur tar Edith sovmorgon och vaknar vid 7.

- Massor av kultur, sevärdheter, naturupplevelser, stränder, spännande mat, arkitektur och annat. Någon heldags-sightseeing blir det nog inte med Edith i vagnen eller selen, men förhoppningsvis är det lite lägre tempo vid sevärdheterna i januari så att vi kan ta dagarna lite som de kommer.

 

Planen är att inledningsvis spendera fem nätter i Jerusalem på lägenhetshotellet Check in Jerusalem.  Väldigt goda omdömen och vi hoppas att läget är bra, det känns så. Därefter förflyttar vi oss (med tåg, favorit-transportmedlet!) till Tel Aviv. Där ska vi bo på Dizengoff Avenue Boutique Hotel. Även det har ganska bra omdöme och eftersom det ligger mellan gator med mycket restauranger och stranden tror vi att det är ett bra läge. 

Ser verkligen fram emot resan och tror vi kommer få fina dagar där i januari. Perfekt kombo tror jag med både Jerusalem och dess sevärdheter, som Tel aviv med sitt restaurangutbud, stränder och shopping. 

Att hitta riktigt bra resmål som inte ligger så långt bort är lite klurigt i januari kan jag tycka. Många länder i Afrika lockar, även där väldigt liten tidsskillnad. Men, malarian. Inte sugen på att ge Edith malariaprofylax innan hon ens kan beskriva hur hon upplevelser biverkningarna - det får vänta några år. Nästa mål är att hitta ett fint resmål över påsken - då vill jag ha sol och bad! 

// Mamman  

Besök på Norwegian Getaway

Besök på Norwegian Getaway

Att kryssa med spädbarn

Att kryssa med spädbarn