På vår reseblogg får du följa en barnfamilj från Vaxholm. Det planeras och funderas, såväl storstäder, äventyr som charter finns på agendan. Familjen består av Edith, Emil och Camilla. Edith får anses vara huvudpersonen - född i januari 2017.

This blog gives you a glimpse of family life in Vaxholm. Living in the heart of the Stockholm archipelago we enjoy to travel; near and far. The family consist of the father (Emil), the mother (Camilla) and Edith - born in January 2017.

Besök på Norwegian Getaway

Besök på Norwegian Getaway

I somras deltog vi i en tävling på Cruise Market facebooksida och vann en fartygsvisning på Norwegian (Cruise Line) Getaway! Väldigt glada blev vi förstås, vi gillar ju att kryssa och det är verkligen inte fel att få en liten förkik på ett fartyg innan man bokar en resa. 

Spaavdelning med relax, Norwegian Getaway

Spaavdelning med relax, Norwegian Getaway

Fartygsvisningar kostar vanligtvis 150-350:- per person och vissa större resebyråer, som Cruise Market och Globetrotter (där vi bokade sommarens kryssning i norra Europa) erbjuder sina kunder att köpa biljetter när de fått platser på en visning. Visningarna sker under en dag när fartyget anlöpt den hamn där visningen sker (Stockholm i vårt fall) när majoriteten av passagerarna är i land. Upplägget är oftast att man i grupp blir guidade runt fartyget av bolagets personal, då man får se vad det finns för faciliteter och ibland kika in i någon hytt. Därefter bjuds man på en två- eller trerätters lunch med dryck och har möjlighet att ställa frågor om fartyget, rutter m.m.  

Ombord finns 28 restauranger... 

Ombord finns 28 restauranger... 

Vi hade en superfin halvdag ombord på Getaway tillsammans med de andra visningsbesökarna och Cruise Market. En miss från vår sida var att inte ta den lilla resvagnen, men det gick bra ändå även om vi fick gå en liten annan väg ibland med hissar osv. Edith, som sov delar av guidningen, blev behandlad som en prinsessa av serveringspersonalen under lunchen! Specialmeny, vatten av olika slag och glada miner från alla håll. All personal vi träffade ombord var trevliga och hjälpsamma och alla var glada att visa vad fartyget erbjöd. Något vi fastnade mycket för var konceptet My time dining/ Freestyle dining. Det bygger på att man inte, till skillnad från hos många andra bolag, har fasta mattider utan kan välja mer här och nu - den tid som passar för middag just idag. Det hade varit toppen för oss när vi kryssade i somras och jag nämnde det också som ett plus när man ska kryssa med spädbarn. Getaway var rent, fräscht och jag tror att underhållningen håller hög klass. Hoppas att vi får till en kryssning med Norwegian inom en snart framtid! 

Ingen toppenbild (Stockholmsvädret!) men fint badland för de allra minsta!  

Ingen toppenbild (Stockholmsvädret!) men fint badland för de allra minsta!  

// Camilla

Gott nytt år!

Gott nytt år!

Planering av vinterns resor

Planering av vinterns resor